АКТУАЛЬНО

У каплиці Ліцею імені Героїв Крут освятили новий іконостас

Понеділок, 29 січня 2018, 10:56
28 січня 2018 року з нагоди 100-річчя бою під Крутами у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут відбулася Архиєрейська Божественна Літургія та Чин освячення іконостаса й розпису святилища.

Архиєрейську Службу Божу очолив  владика Володимир (Груца), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні з військовими капеланами, які свого часу здійснювали духовний супровід у цьому закладі: о. Степаном Сусом, синкелом у справах капеланства ЛА УГКЦ, о. Тарасом Михальчуком, о. Андрієм Сіданичем, о. Михайлом Білецьким та о. Володимиром Адамчуком.

У своїй гомілії владика Володимир наголосив на важливості живого спілкування з Творцем через іконостас, який допомагає входженню у простір молитви для особистого пережиття Бога.

Господарі щиро подякували всім жертводавцям і добродіям, які посприяли появі іконостаса та розпису святилища у каплиці Святого Миколая Чудотворця, адже крутяни, споглядаючи образи на іконостасі, зможуть глибше пізнати Господа. 

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.kapelanstvo.info

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next