АКТУАЛЬНО

У храмі Святої Анни у Львові відзначили тридцятиріччя парафії

Понеділок, 01 лютого 2021, 11:00
31 січня 2021 року у храмі Святої Анни УГКЦ, що на вулиці Городоцькій у Львові, відзначили важливу подію: тридцятиріччя від першої Літургії.

З цієї нагоди було звершено Архиєрейську Божественну Літургію, яку очолив митрополит Львівський УГКЦ Ігор Возьняк у співслужінні із собором священників. До свята долучилися парафіяни, а також представники влади, зокрема міський голова Львова Андрій Садовий.

Тридцятирічний шлях був довгим, за той час у храмі Святої Анни сформувалася міцна парафія, згадує парох, о. Роман Шафран. «Мене призначили на служіння до парафії церкви Святої Анни перед святом Великодня, у квітні 1993 року. Я потрапив до храму на тому етапі, коли стояли лише голі стіни, а замість вівтаря – столик.  Раніше до стін церкви прилягав житловий будинок. Місто виділило квартири для тих жителів, щоб віддати приміщення для храму. Тепер на тому місці розташована захристія. Уся церква була облаштована ремонтним оснащенням. Це впливало на відвідуваність  прихожан, адже невелика кількість могла поміститись всередині церкви», – розповів священнослужитель.

Додамо, що храм Святої Анни після радянських часів почав діяти у 1991 році.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://velychlviv.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next