АКТУАЛЬНО

У Харкові спільно відсвяткували Великдень священники, парафіяни УГКЦ та волонтери

П'ятниця, 29 квітня 2022, 13:23
На завершення Великодніх свят священники, які служать у Харкові, парафіяни УГКЦ та волонтери зібралися на спільну зустріч. Ініціював відпочинкову зустріч екзарх Харківський владика Василій.

«Головна мета такого заходу – за спільною трапезою привітати одне одного з Великоднем, поспілкуватися та відпочити», – ділиться владика Василій.

На прихрамовій території катедрального собору Святого Миколая Чудотворця зібралися близько п’ятдесяти осіб: це священники, семінаристи Львівської духовної семінарії Святого Духа, які приїхали на місії, волонтери.

Фактично, з початку березня при харківському катедральному соборі діє великий гуманітарний штаб, тому люди, які при ньому працюють, стали великою родиною. «Волонтери до нашого храму приходять щодня, щоб розвантажити гуманітарну допомогу, її сортувати або роздавати», – розповідає екзарх Харківський. Хоч роздача допомоги харків’янам відбувається тричі на тиждень, робота на складі є постійно: і для медиків, і для вантажників, і для звичайних жіночих рук.

День у парафії Святого Миколая починається з ранішньої Святої Літургії, на яку приходить частина волонтерів, потім у церковній кімнаті відбувається спільний сніданок із плануванням роботи, опісля – кожен береться до праці.

«Хочеться, щоб з нагоди свята люди трохи відпочили, тому ми організували для них пікнік із смаколиками, шашликами,  а також кожен учасник зустрічі отримав подарунок», – каже владика Василій.

«Видно, війна може відібрати усе, та не спільнотне життя , – зізнався під час святкової трапези один з братів семінаристів, – навіть не підозрював, що зрешитований артилерією район може стати оазисом живої проповіді».

Пресслужба Харківського екзархату,
фото: Іларіон Паньків

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next