АКТУАЛЬНО

У Чернівцях представлять орден «Лицарі Колумба»

Середа, 19 грудня 2018, 14:44
У суботу, 22 грудня 2018 року, в чернівецькому катедральному соборі Успіння Пресвятої Богородиці буде проведена презентація одного з найбільших у світі лицарського ордену.

На цій презентації вірні дізнаються чому саме «лицарство», яка роль християнських братств в Україні, як лицарі можуть допомогти священикам у парафії і для чого варто об’єднуватися.

Братерську організацію «Лицарі Колумба» заснував отець Майкл Дж. Мак Гівні (McGivney) в Нью-Хейвені, штат Коннектикут, у 1882 році, вона була названа на честь мореплавця Христофора Колумба. Спочатку, служачи для взаємної вигоди спільноти та іммігрантів-католиків з низьким рівнем доходів, вона перетворилася в братське суспільство, яке прагне забезпечити благодійні послуги, сприяти католицькій освіті й активно захищати католицтво в різних країнах. Членами «Лицарів Колумба» є понад 1,8 мільйона чоловіків. Папа Іван Павло II називав цей орден «сильною правою рукою Церкви».

Основними принципами чоловічого ордену є благодійність, єдність, братерство та патріотизм.

В Україні процес заснування організації «Лицарі Колумба» розпочав ще попередній Глава УГКЦ Любомир Гузар у 2005 році. Перша рада лицарів в Україні була створена 20 вересня 2013 року при Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

Відтоді створено вже близько двадцять шість рад в Києві, Львові, Івано-Франківську, Тернополі, Хмельницькому, Полтаві, Запоріжжі, Кам’янці-Подільському, Самборі, Бучачі, Мелітополі, Бродах, Золочеві, Ірпені, Вишгороді, Гнівані, Крисовичах, Дунаївцях, а також осередки (круглі столи) у Івано-Франківську, Львові, Тернополі, Києві, Барі та Житомирі. Майже тисяча чоловіків в Україні стали лицарями, серед них також Блаженніший Святослав, Митрополит Мечислав Мокшицький та Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://ugcc.cv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next