АКТУАЛЬНО

У Чернігові говорили про напрямок розвитку роботи з чоловіками

Вівторок, 20 грудня 2016, 12:51
Від 12 до 14 грудня 2016 року відбулася перша в історії Комісії Української Греко-Католицької Церкви у справах родини зустріч голів єпархіальних комісій у м. Чернігів, скерована на розвиток напрямку роботи з чоловіками.

Отець Володимир Мальчин, віце-канцлер Курії Верховного Архиєпископа Києво-Галицького УГКЦ, керівник Відділу організаційних питань і протоколу, а  також духівник спільноти «Лицарі  Колумба» став натхненником та провідником зустрічі.

«Лицарі Колумба» є найбільшою у світі католицькою братерською організацією, заснованою в США преподобним отцем Майклом Дж. Маꥳвні в 1882 році. Членами «Лицарів Колумба» є понад 1,8 мільйона членів, котрі зібрані у 15 тисяч рад у 14 країнах світу», – розповідає о. Володимир.

Процес заснування в Україні організації «Лицарі Колумба» був розпочатий ще попереднім Главою УГКЦ Блаженнішим Любомиром Гузаром, який у серпні 2005 року, під час 123-ї Верховної конвенції «Лицарів Колумба»,  що проходила в Чикаго, США, запросив лицарів розпочати свою діяльність в Україні. Ця ініціатива пізніше була підтримана Главою УГКЦ Блаженнішим Святославом та Митрополитом Мечиславом Мокшицьким з боку Римо-Католицької Церкви. Майже сто чоловіків в Україні стали лицарями, серед них також Блаженніший Святослав і Мечислав Мокшицький набули першого та другого ступеня.

Благодійність ● єдність ● братерство ● патріотизм – саме ці перераховані людські якості є основою праці та служіння спільноти. Створені ними програми із підтримки Церкви та сім’ї  «Будуємо домашню Церкву» для оновлення парафіяльного життя через зміцнення християнських сімей також скеровують свою діяльність на захист життя та служіння для молоді за допомогою оплати стипендій, опіки молодіжних спільнот, літні сімейні табори та ще багато іншого.

Ділення досвідом та історію створення спільноти лицарів й труднощі і радості, які ставалися на їхньому шляху, о. Володимир Мальчин свідчив для того, щоб учасники семінару мали змогу зрозуміти, що сучасним чоловікам необхідно бути залученими до життя Церкви і надзвичайно  великим даром та водночас місією є згуртувати тих спраглих людей. Саме це стає мотивацією та обов’язком  для голів єпархіальних комісій родини створити подібні осередки роботи з чоловіками у своїх архиєпархіях, єпархіях та екзархатах.

Попри таку насичену та мотиваційну роботу, теплий прийом затишного міста Чернігів дав можливість оглянути всі його визначні споруди та місця, такі як: Спасо-Преображенський собор, Іллінський монастир і Антонієві печери, Вал на високому березі зачарованої Десни, Катерининська церква та ін. Гостинно прийняли у стінах монастиря сестри Згромадження чину Найсвятішого Ізбавителя (редемптористи), а також мали нагоду відвідати монастир Святих апостолів Петра і Павла отців редемптористів, настоятелем якого є о. Петро Лоза.

rodyna.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next