АКТУАЛЬНО

У БФ «Карітас- Львів» відбулася виставка «Веселе рукоділля»

Понеділок, 07 грудня 2015, 10:23
У «Центрі соціальної допомоги» БФ «Карітас-Львів УГКЦ» 3 грудня відбулася виставка-ярмарок «Веселе рукоділля», де були представлені вироби, виготовлені власноруч самотніми людьми літнього віку. Серед святкового розмаїття - новорічні кульки у стилі декупаж, святкові вінки, різдвяні листівки, мальовані картини, ляльки-мотанки. Пише прес-служба БФ «Карітас-Львів».

Отець Андрій Сенейко, директор БФ «Карітас-Львів», на відкритті виставки подякував усім, хто долучився до її організації. Виставка стала можливою за сприяння Управління соціального захисту Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради, яке надало кошти для закупівлі необхідних матеріалів. Було проведено низку майстер-класів. Тарас Носар, член Спілки художників України, вимушений переселенець із Донецька, допоміг літнім людям створити художні полотна. Студентки першого курсу Львівського вищого професійного художнього ліцею Андрусишин Анастасія і Варениця Ірина показали, як з підручних матеріалів виготовити яскраві новорічні віночки. Майстриня Лідія Садова, яке не один раз брала участь у виставках, створила ляльки-мотанки – чарівних українок у вишитих строях і небесних ангеликів у білому одязі.

На відкритті виставки виступив ансамбль «Рута» від «Просвіти» імені Тараса Шевченка Галицького району Львова. Його учасники підготували літературно-музичну композицію, у якій звучали духовно-патріотичні теми. Співали всією громадою.

До виставки долучився також і «Центр дозвілля та соціальної реабілітації для молодих людей з особливими потребами» БФ «Карітас-Львів», який представив дещо зі своїх виробів: ткані речі, намисто і т.д.

Надія Гудз, керівник «Центру соціальної допомоги», зазначила, що така виставка проводиться вперше, але може стати доброю традицією. Ця виставка допомогла реалізувати творчий потенціал літніх самотніх людей, об’єднала у спільній справі, відволікла від проблем і рутини.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next