АКТУАЛЬНО

У БФ «Карітас-Київ» відбулася зустріч президента Карітасу Америки з вимушеними переселенцями

Понеділок, 06 липня 2015, 21:27
Днями у БФ «Карітас-Київ» відбулася зустріч представників Карітасу Америки з вимушеними переселенцям зі Сходу України. Бесіда проходила в теплій, навіть домашній атмосфері. Сім'ї з дітьми, одинокі матері, люди на інвалідних візках – усі вони щиро поділилися з гостями своїми проблемами і переживаннями, розповіли власні історії життя, понівечені війною. Про це повідомив о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Зокрема, до складу делегації належали: єпископи Gerald Kicanas,  Richard Malone, Frank Dewane, президент Карітасу Америки Carolyn Woo, члени Карітасу Америки David Bartkus, Justin Ryan, Fr. Augustus Belauskas, Bartkus Bartkus. Окрім закордонної делегації, на зустрічі були: президент Карітасу України Андрій Васькович, генеральний секретар Карітасу України Анатолій Козак, керівник відділу надзвичайних ситуацій у Карітасі України Петро Матіяшек та інші.

Гості зі співчуттям і розумінням дослухалися до кожної родини, до побажань маленьких, але сильних духом дітей, яким уже довелося пережити страхіття вибухів і бомбосховищ.  Близькою і зрозумілою проблема переселення є для президента Карітасу Америки. Вона  ще маленькою дівчинкою разом зі своїми батьками опинилася в скрутному становищі, відчула  на собі горе і страждання  вимушеного переселення. Але сьогодні вона на посаді президента Карітасу Америки сама допомагає потребуючим  у всьому світі.

Представники делегації СRS вислухали всі прохання переселенців щодо подальшої співпраці.  Слова підтримки подарували людям надію на позитивний вихід із їхньої ситуації. Переселенці зі сльозами на очах  дякували за розуміння та допомогу, які вони отримують від Карітасу.

Наприкінці зустрічі разом із священиками та єпископами відбулася спільна молитва за здоров'я родин зі Сходу, за військових, які захищають цілісність України, за мир і спокій у нашій  країні.

Прес-служба БФ «Карітас-Київ»

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next