АКТУАЛЬНО

У БФ «Карітас Київ» відбулася зустріч клубу взаємопідтримки

П'ятниця, 13 червня 2014, 10:56
«Днями у БФ «Карітас Київ» відбулася зустріч Клубу взаємопідтримки, який створився на початку березня цього року з метою підтримки жінок, які потрапили у скрутне становище»,- повідомляє о. Роман Сиротич, директор Київського Карітасу.

До Карітасу звертається багато людей потребуючих допомоги. Тяжкі життєві обставини примушують шукати порятунку. Хтось потребує матеріальної підтримки, інші самі не знають чого хочуть, але є й ті, хто хоче зрозуміти причину, чому саме вони потрапили в скрутне становище, і, що потрібно для того, щоби знову почати жити. Завдяки таким людям було створено «Клуб взаємопідтримки» зустріч якого днями відбулася у приміщенні БФ «Карітас Київ».

«Зустріч проходила в два етапи, де перший був приділений розясненню теми: «Саморуйнівна поведінка». Тема призначена для всіх, хто опинився в «глухому куті», та не бачить ані виходу, ані шляху йти далі. Було обговорено значення та види саморуйнівної поведінки, що допомагають нам преживати травмуючі ситуації. Саморуйнівна поведінка – це позитивні чи негативні дії, вчинки, думки або почуття, що керують нами. Ми ж в свою чергу навіть не усвідомлюємо, що відчай, розпач та безнадійність старанно захопив нас в свій могучий полон. А найгірше в цьому те, що нікому пожалітися, бо довіру втратив навіть до самого себе. Тому завданням «Клубу взаємопідтримки» є відновити довіру, навчитися керуватися своїми почуттями та віднайти підтримуючі стосунки», - говорить психолог Карітасу Аліна.

Другий етап зустрічі присвячений откровенню Еліни, яка  більше року звернулася до Карітасу по допомогу. Як і багато наших жінок, вона прикривалася статусом малозабезпеченості та багатодітності, що призвело до втрати надії на счасливе майбутнє. Безпорадність та безнайдійність охоплювали її, та не давали йти далі. Зараз, Еліна прекрасна мама чотирьох дітей і волонтерка в нашому центрі. Вона усвідомила, що ні складні життві обставини, ні різні соціальні статуси не є перешкодою бути гарною жінкою, зразковою мамою та прикладом для інших клієнток Карітас Київ. Вона поділилася з учасниками власним досвідом та розповіла про шлях нелегкої паці, що приводить до вирішення багатьох проблем.

«Підтримка дуже важлива для кожного з нас, адже, проблема не втому, чому люди опинилися в «глухому куті» повсякденних проблем, - проблема в тому, що вони нерухомо там стоять. А наше завдання не лише в тому, щоби надати матеріальні блага, а особливо у тому, щоби підтримати їх кроки до виходу з тяжких ситуацій»,- підкреслює психолог Аліна.

Прес-служба Карітасу Київ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next