АКТУАЛЬНО

Твіт Папи Римського російською мовою: «Война – это крах и позорная капитуляция…»

Субота, 26 лютого 2022, 14:54
У своєму акаунті у твітері Папа Франциск зробив допис російською мовою про війну. Слова Святішого Отця, які він написав в енцикліці «Усі брати», розміщені поряд із розп’яттям. Допис російською мовою з’явився вперше з часів присутності Святішого Отця в соціальних мережах.

«Каждая война делает наш мир хуже, чем он был прежде. Война – это крах политики, крах человечества, позорная капитуляция, сокрушительное поражение перед силами зла», – написав Глава Католицької Церкви.

Аналітики вважають такий жест Папи прямим зверненням до російської влади, яка розпочала війну проти України.

Пригадуємо, що 25 лютого о 18:30 за київським часом Святіший Отець Франциск зателефонував Блаженнішому Святославу, Главі і Отцю УГКЦ. Папа Римський поцікавився ситуацією в Києві та в Україні загалом, а також запевнив Блаженнішого Святослава: «Я зроблю все, що в моїх силах».

А зранку цього ж дня відвідав Посольство Російської Федерації при Святому Престолі на вул. Кончиліаціоне, щоб висловити свою стурбованість стосовно російської агресії проти України.

Секретаріат Глави УГКЦ в Римі

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next