АКТУАЛЬНО

«Тут є наші овечки, і я прийшов взяти їх на свої рамена», - Блаженніший Святослав у Харкові

П'ятниця, 18 травня 2012, 14:50
«Тут є наші овечки, і я прийшов взяти їх на свої рамена. Я залишив дев’яносто дев‘ять овець там, де є тисячі вірних і храмів, і приїхав сюди, щоб ви відчули, що за вами стоїть велика Церква», - сказав Блаженніший Святослав під час проповіді на Літургії у храмі Святого Миколая в Харкові, перебуваючи там із офіційним візитом, - повідомив о. Сергій Паламарчук, прес-секретар Донецько-Харківського екзархату. Відтак, після Літургії, Предстоятель УГКЦ зустрівся з представниками облдержадміністрації Харкова. Зокрема, Главу УГКЦ зустрів Ігор Шурма, заступник голови облдержадміністрації.
«Тут є наші овечки, і я прийшов взяти їх на свої рамена. Я залишив дев’яносто дев‘ять овець там, де є тисячі вірних і храмів, і приїхав сюди, щоб ви відчули, що за вами стоїть велика Церква», - сказав Блаженніший Святослав під час проповіді на Літургії у храмі Святого Миколая в Харкові, перебуваючи там із офіційним візитом, - повідомив о. Сергій Паламарчук, прес-секретар Донецько-Харківського екзархату. Відтак, після Літургії, Предстоятель УГКЦ зустрівся з представниками облдержадміністрації Харкова. Зокрема, Главу УГКЦ зустрів Ігор Шурма, заступник голови облдержадміністрації. Після цього Блаженніший Святослав зустрівся із Ігорем Тереховим, заступником міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста. Слід відзначити, що між зустрічами Блаженіший та представники облдержадміністрації побували на місці, де встановлена дошка Патріархові Йосифу (Сліпому), поклали квіти і спільно помолилися. Під час розмови із представникам влади, як міської так, і обласної, Глава УГКЦ висловив вдячність за встановлення і відновлення цієї меморіальної дошки. Крім того, очільник греко-католиків наголосив на «однаковому ставленні до всіх конфесій і релігій». «Бо у нас, церковних служителів і представників влади, спільна мета - зробити так, щоб у нашій державі і суспільстві кожен почувався комфортно і відчував повагу до себе, незалежно від релігії, конфесії, кольору шкіри. Ми присутні тут, щоб послужити людині». Слід додати, що в Харківській облдержадміністрації Блаженіший Святослав висловив подяку Михайлу Добкіну, її голові, за віднайдений в архівах молитовник-часослов, який було вилучено у Патріарха Йосифа, коли він перебував в ув‘язнені у Харкові. «Кілька місяців тому у Львові я отримав цікавий подарунок від Михайла Добкіна, який передав мені екс-губернатор Львівщини Михайло Цимбалюк. Це був молитовник Патріарха Йосифа (Сліпого) старослов’янською мовою, але написаний латинськими буквами. Це унікальне видання, яке після конфіскації в Йосифа (Сліпого) у Харкові зберігалося в архіві. Михайло Добкін передав мені цей молитовник як особливий знак, який пов’язує і Патріарха Йосифа і всю нашу Церкву з харківською землею. Це мій перший візит на Харківщину як очільника УКГЦ, але, я думаю, що перед нами ще багато різних добрих справ, які ми можемо спільно зробити. Дякую за те, що пам'ять Патріарха Йосифа (Сліпого) поважають на Харківщині», - сказав Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви. На завершення зустрічей Глава УГКЦ подарував представникам влади Катехизм УГКЦ, диск інтронізації і фотоальбом першого року свого предстоятельського служіння.  

Департамент інформації УГКЦ

Додаток: Меморіальна дошка Патріарху Йосифу (Сліпому) була встановлена в серпні 2005 року зусиллями громадських організацій Харкова та Світового конгресу українців на будинку колишньої пересильної в'язниці («Тюремний замок») за адресою: Харків, вул. Малиновського, 5, де в 1960-х роках перебував Патріарх Йосиф під час свого арешту.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next