АКТУАЛЬНО

“Церква не може бути байдужою до земного виміру людського буття”, – владика Богдан (Дзюрах)

Четвер, 03 жовтня 2013, 17:36
3 жовтня у храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці при Патріаршому соборі Воскресіння Христового владика Богдан (Дзюрах), адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, відслужив Літургію для працівників курії.

“Сьогодні ми маємо нагоду замислитися над тим, як Господь діяв у світі, щоб могти Його наслідувати”. Владика Богдан звернув увагу на соціальний вимір служіння Церкви, що знаходить своє відображення в євангельській притчі про чудесне помноження хлібів та риби.

“Маю дві думки, котрими хочу поділитися з вами, – звернувся до присутніх у храмі єпископ. – Перша з них – це потреба місійного служіння Церкви, зокрема апостолів. У Євангелії читаємо: “Апостоли ж зійшлися до Ісуса і розповіли йому про все, що робили й чого навчали”.

Пов’язуючи апостольське служіння з роботою в Патріаршій курії, владика Богдан наголосив на важливості правильно розуміти власне покликання. “Коли ми виконуємо свою щоденну роботу, запитаймо себе, чи справді працюємо для Бога. А може, ми працюємо для самих себе, для своєї слави чи амбіцій? Одним з критеріїв такої оцінки є відповідь на запитання: чи ми шукаємо вдячності за свою роботу?”

Проповідник наголосив на особливості християнського підходу до праці: “Ми повинні дякувати іншим за те, що мали можливість їм послужити. Бо служачи їм, ми спасаємо свою душу і наближаємося до Бога”.

“Церква не може бути байдужою до земного виміру людського буття, – поділився владика другою думкою на тему сьогоднішнього Євангелія. – Саме тому Церква мусить виконувати соціальне служіння. Бог є Богом цілої людини, а не тільки її душі, саме тому Церква зраджувала б своє посланництво, якби упускала з виду дочасні проблеми людини та всього суспільства”.

Наприкінці проповіді владика закликав вірних не забувати, хто є центром нашого життя, та заохотив більше відкриватися до тих, що є поруч, керуючись двома заповідями любові: до Бога та до ближнього.

kyivsobor.ugcc.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next