АКТУАЛЬНО

Центр душпастирювання військовослужбовців св. Георгія Побідоносця Львівської духовної семінарії відсвяткував свою третю річницю

Середа, 13 травня 2009, 20:13
6 травня 2009 року, коли Свята Церква згадує пам'ять великомученика, переможця і чудотворця Юрія, у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбулося урочисте святкування третьої річниці Центру душпастирювання військовослужбовців святого Георгія Побідоносця
6 травня 2009 року, коли Свята Церква згадує пам'ять великомученика, переможця і чудотворця Юрія, у Львівській духовній семінарії Святого Духа відбулося урочисте святкування третьої річниці Центру душпастирювання військовослужбовців святого Георгія Побідоносця.

З нагоди цього свята, в якому взяли участь численні гості, у семінарійному храмі було відслужено акафіст до святого великомученика і переможця Юрія, який очолив о. Любомир Яворський, заступник керівника відділу Патріаршої курії УГКЦ у справах душпастирювання Силових Структур України.

Після акафісту відбулася друга частина святкування, на якій було запрошено до слова гостей цього торжества. Отець Любомир Яворський наголосив на важливості співпраці Центру душпастирювання військовослужбовців із військовими частинами, що дає можливість братам розвиватись як майбутнім священикам, а військовослужбовцям як практикуючим християнам.

Наступне слово мав о. Степан Сус, голова Центру військового капеланства Львівської Архиєпархії, який зазначив, що ЦДВ допомагає у розвитку капеланства в Україні, зокрема у створенні моделі співпраці з іншими духовними семінаріями та військовими частинами.

Відтак, до слова було запрошено підполковника Тараса Грицевича, старшого офіцера Відділу з виховної роботи Львівського інституту сухопутних військ, який висловив щиру подяку від імені керівництва Інституту, вручивши грамоти братам шостого курсу ЛДС за добру працю у християнському вихованні майбутніх офіцерів Української Армії.

Серед присутніх гостей також був присутній Синкел у справах капеланського служіння Івано-Франківської єпархії о. Василь Рак, який розповів про важливість обміну досвідом між семінаріями у справах душпастирювання військовослужбовців.

Ця урочиста подія засвідчила прогрес у розвитку душпастирської праці семінаристів Львівської духовної семінарії та скріпила молодих капеланів позитивними результатами праці і дала поштовх до помноження добрих діл на славу Божу.

Інформацію для Медіа-центру Львівської духовної семінарії

подав брат Андрій Прадивус

www.lds.lviv.ua
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next