АКТУАЛЬНО

Святий Миколай у Кіровограді

Субота, 27 грудня 2014, 06:36
Цього року в парафії Різдва Святого Івана Хрестителя УГКЦ м. Кіровограда Святий Миколай ходив з Божим Словом та подарунками майже цілий тиждень.

19 грудня, у день пам’яті святителя, у місцевому храмі завдяки сестрам Миколаї та Софії ЗНСМБФ, а також дружині адміністратора парафія п. Софії Третяк відбувся святковий вечір для дітей з родин місцевих парафіян. Діти представили театральне дійство про св. Миколая, наприкінці якого прийшов сам Миколай з подарунками для дітей і родин усіх парафіян. Цьому дійству передувала Божественна Літургія, яку о. Іван Третяк служив у наміренні всіх дітей і молоді з парафії.

Цього ж дня о. Іван Третяк зустрівся з військовослужбовцями, котрі напередодні повернулися із зони АТО. У своєму слові священик висловив їм вдячність і пошану, розповів про св. Миколая та заохотив їх вести добре християнське життя й бути мужніми воїнами Христа та свого народу. А сестри Миколая та Софія від імені нашої парафії подарували військовим духовну літературу та вервички з буклетами, як на них молитися. 

20 грудня о. Іван Третяк, сестри Софія та Миколая разом із парафіяльними дітьми завітали до неповносправних дітей у міському будинку побуту, де також розповіли дітям і їхнім батькам про св. Миколая, разом з ними співали, розважали різними іграми, а наприкінці зустрічі роздали подарунки присутнім дітям.

25 грудня священик із черницями зустрілися з керівниками місцевого осередку Товариства сліпих, яким передали 150 наручних електронних годинників із мовним виводом показань для членів цього товариства.

Ця акція стала можлива завдяки добрій співпраці парафії Різдва святого Івана Хрестителя УГКЦ м. Кіровограда в особі адміністратора о. Івана Третяка та Благодійного фонду «Карітас-Київ» та його директора о. Романа Сиротича. «Незрячі люди були дуже схвильовані і вдячні за цей гарний і такий потрібний їм дарунок. Ми мали гарну нагоду з ними по-дружньому поговорити, розказати їм про нашу Церкву, життя та розвиток нашої парафії в м. Кіровограді, а також почути від них зворушливі історії їхнього життя. Думаю, що на майбутнє ми будемо з ними підтримувати добрі відносини, бо це дуже потрібно їм і нам», – сказав о. Іван Третяк.

Прес-служба парафії Кіровограда

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next