АКТУАЛЬНО

«Сьогоднішній світ потерпає не тільки від коронавірусу, а й від страху, паніки і браку людських цінностей», - владика Микола Бичок

Понеділок, 19 квітня 2021, 15:02
18 квітня 2021 року в церкві Блаженного Миколая Чарнецького в м. Ковелі Архиєрейську Божественну Літургію відслужив владика Микола Бичок, єпископ Мельбурнської єпархії святих апостолів Петра й Павла УГКЦ.

У проповіді на п'яту неділю Великого посту владика наголосив, що «Христос прямує до Єрусалиму разом зі своїми апостолами. Дорогою Він вже втретє пояснює їм про свої страждання: «…буде виданий на смерть, насміхатимуться з Нього, плюватимуть на Нього, бичуватимуть Його й уб’ють, Він же на третій день воскресне». Проте ми зауважуємо дивну реакцію апостолів: двоє з них попросили собі місця при владі, а десять інших обурилися, бо ці були «хитріші» від них. Тобто Христос говорить про смерть, а вони думають про власну користь. Поведінка апостолів дивує».

Продовжуючи свою науку, архиєрей зазначив: «Важливо бути чуйними до потреб інших. Це коли ти не ставиш на перше місце тільки свій досвід і почуття, а намагаєшся зрозуміти ближніх і допомогти їм чим можеш. Апостоли мали б проявити до Христа власне таку чуйність, але «провалили цей екзамен».

Сьогоднішній світ потерпає не тільки від коронавірусу, а й від страху, паніки і браку людських цінностей. Скільки сьогодні є історій про те, що люди страхаються одне одного, сусіди бояться купити продукти стареньким людям або «переслідують» тих, хто допомагає хворим і стражденним. Чи ми здамо екзамен на людяність?».

Владика пригадав вірним, що «яскравим прикладом людяності був бл. Миколай Чарнецький, який служив спочатку як редемпторист у м. Ковелі, а згодом - як єпископ для Божого люду на Волині».

На закінчення Божественної Святої Літургії о. Михайло Гасяк, ЧНІ, настоятель храму, висловив слова подяки архиєрею. Опісля владика уділив всім вірним архиєрейське благословення.

Вл. Микола Бичок, ЧНІ 

 


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next