АКТУАЛЬНО

Синод Єпископів УГКЦ установив Декаду місійності в УГКЦ

Вівторок, 20 серпня 2013, 19:25
Згідно з рішенням Синоду Єпископів Української Греко-Католицької Церкви, встановлено Декаду місійності в УГКЦ. Про це сьогодні, 20 серпня, повідомив Отець і Глава Церкви Блаженніший Святослав на зустрічі з генеральною управою Згромадження сестер служебниць з Рима та провінційних настоятельок з інших країн.

За словами Предстоятеля, Декада місійності припадає на період між Вознесінням і Зісланням Святого Духа. «Спершу ми планували встановити в Церкві День місійності, проте наші владики вирішили, що одного дня замало, оскільки людям треба більше розказати про ділення вірою. Це буде той час, коли ми звертатимемо увагу людей на необхідність місійності. Нам треба ще вивчати, де є наші люди, які потребують Божого Слова», – пояснив Блаженніший Святослав.

Водночас, як він повідомив, Синод Єпископів УГКЦ вирішив, що в цей період проводитиметься збір пожертв на місії, щоб кожна єпархія чи екзархат мали свій місійний фонд. Ці кошти скеровуватимуться на катехизацію, реалізацію певних програм для молоді…

«Якщо буде фонд у кожній єпархії, тоді утвориться і загальноцерковний місійний фонд. Головою цього фонду буде владика Петро (Стасюк) », – сказав Глава Церкви.

Говорячи про те, у чому наше суспільство потребує місійності, нової євангелізації, Блаженніший Святослав підказав монахиням, що українське суспільно сьогодні потребує Церкви, яка була б активною в соціальному служінні. «Це колосальний засіб, щоб по-новому нести в суспільство Христове Євангеліє. Коли ми чинимо комусь милосердя, ми не запитуємо, чи ти віруючий, чи не віруючий, чи ти православний, чи ще хтось. Ми служимо всім. І на основі такого щирого служіння можна побороти різні упередження і відкрити справжнього Христа», – переконує Предстоятель.

Як він повідомив, зараз готується посинодальне послання, в якому будуть зазначені всі рішення та задуми, ухвалені Синодом Єпископів, що проходив у Києві 11-17 серпня.

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next