АКТУАЛЬНО

Синод Єпископів УГКЦ оновить Стратегію Церкви'2020 та розгляне тему про парафіяльне душпастирство і новітні виклики

Неділя, 30 серпня 2015, 00:44
Під час Синоду Єпископів УГКЦ, який розпочне свою роботу 30 серпня в Івано-Франківську, буде підбито підсумки п’ятирічного досвіду втілення Стратегії"2020 «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» та оновлено її, відповідно до нових викликів та обставин, які настали за останні роки в Україні.

Як повідомив владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ в інтерв’ю Департаменту інформації, темою Синоду буде «Парафіяльне душпастирство і новітні виклики».

За його словами, Синод також має намір оновити душпастирську програму Церкви «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» у світлі нових викликів, які постали перед нашою Церквою і нашим народом, зокрема, впродовж останнього року.

«Звичайно, ці виклики ми не могли передбачити п’ять років тому, коли започатковували нашу програму… Слушно сказав Блаженніший Святослав, що п’ять років тому ми не думали і не могли передбачити, що місцем зустрічі з живим Христом стануть не тільки парафіяльні спільноти, а й київський Майдан і фронтові окопи на Сході України, військові шпиталі, де перебувають поранені воїни та мирні жителі», – сказав Секретар Синоду.

Єпископ також наголосив, що на порядок денний Синоду вплинула сьогоднішня ситуація в Україні. «Ми не могли оминути подій, які відбуваються в Україні, тому що ми всі живемо цими подіями. Тож на Синоді буде приділено особливу увагу позиції Церкви та її душпастирському служінню в контексті сьогоднішньої війни на Сході України», - сказав владика Богдан.

Більше про Синод в Івано-Франківську читайте в інтерв’ю владики Богдана (Дзюраха).

 

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next