АКТУАЛЬНО

Сестри служебниці відсвяткували празник провінції Співстраждання Матері Божої

Неділя, 10 липня 2016, 12:57
9 липня 2016 року Згромадження сестер служебниць Непорочної Діви Марії в Україні урочисто відзначило свято своєї провінції – Співстраждання Матері Божої. На адресу сестер в Україні надійшло привітання від с. Терези Слота, генеральної настоятельки. «Вітаю кожну з вас із днем вашої покровительки! - Читаємо в привітанні. - У цей день нехай наші серця піднесуться до Господа в молитві прослави, подяки та прохання в наміренні подальшого благословення та духовного розвитку Провінції».

На святкування до Провінційного дому у Львові прибуло багато сестер із різних куточків України та з-за кордону. Особливо поважними гостями свята були п'ять сестер, які цього року відзначають срібний та золотий ювілеї богопосвяченого життя, а саме: провінційна настоятелька с. Боніфатія Дяків, с. Богданна Янів, с. Діонісія Трач і с. Юлія Фляк вже 25 років упевнено крокують за Христом, а с. Розана Ґавдида з Бразильської провінції – півстоліття.

Божественну Літургію відслужив владика Венедикт (Алексійчук), Єпископ-помічник Львівської архиєпархії.  У своїй проповіді владика Венедикт підкреслив, що не тільки Пресвята Богородиця є співвідкупителькою, а й кожен із нас покликаний бути присутністю Бога в сучасному світі, адже сьогодні люди так потребують не так слів та інформації, як живих прикладів.

Після Літургії с. Боніфатія Дяків подякувала єпископові за спільну молитву та склала привітання для  сестер-ювілярок. А владика Венедикт вручив сестрам пам’ятні ювілейні привітання від Святішого Отця Франциска, Папи Римського.

Під час святкувань сестри-ювілярки поділилися цікавими розповідями про історію свого чернечого покликання, про те, як Господь у переломний момент нашої Церкви – вихід із катакомб, у різний спосіб кликав кожну з них до служіння Йому. На святі були й наймолодші сестри – кандидатки Уляна і Анна, які дуже збагатилися цими відомостями.

Сестри служебниці, Львів

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next