АКТУАЛЬНО

Розпочався відбірковий тур Всеукраїнського пісенного конкурсу «Пісня серця»

Субота, 13 червня 2015, 14:26
13 червня у Львівській духовній семінарії Святого Духа УГКЦ розпочався відбірковий тур Всеукраїнського пісенного конкурсу «Пісня серця». Як відомо, цьогорічний конкурс відбувається з ініціативи Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ за підтримки Катехитично-педагогічного інституту УКУ, Київського університету банківської справи, Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків із діаспорою, Львівської обласної ради.

Додамо, що цьогорічний захід присвячений пам’яті Митрополита Андрея Шептицького, рівноапостольного Володимира Великого та святих мучеників Бориса і Гліба. Участь у конкурсі бере близько сотні дітей у трьох вікових категоріях: 7-10, 11-13 та 14-17 років.

На початку с. Луїза Цюпа, СНДМ, заступник голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ, подякувала батькам дітей, які беруть участь у прослуховуванні, за те, що вони піклуються про їх духовний світ у такий спосіб.

Із привітальним словом виступив також Юрій Підлісний, заступник голови Львівської ОДА. Високопосадовець зазначив, що назва конкурсу є незвичайною, бо саме серцем ми відчуваємо і любимо. Він закликав учасників пригадати тих дітей, які би, можливо, також хотіли заспівати на конкурсі, але, через хворобу або війну на Сході, не можуть цього зробити.

Пані Ірина Ключковська, директор Міжнародного інституту освіти, культури та зв’язків із діаспорою, зазначила, що в цьому конкурсі немає переможців і переможених. Бо, за її словами, кожен, хто долучився до цієї духовної події зробив велику справу. «Бажаю вам радості цього конкурсу», – додала вона.

Жюрі у складі Наталки Карпи, заслуженої артистки України, Тараса Курчика, заслуженого артиста України, Теодора Кукурудзи, українського композитора та поета, а також  Мар’яни Ометюх із вокальної формації «Аверс» і гурту «Ва-БАНК» Молодіжного центру Львівського інституту банківської справи  оцінюватиме  виконавців за змістом пісні, сценічним образом, вокальними даними.

Як зазначив Тарас Курчик, голова жюрі, не завжди той, хто перемагає, стає згодом відомим виконавцем. «Часто буває так, що переможці тішаться перемогою і дещо затухають. Буває так, що той, хто не переміг робить важливі кроки у своєму житті, адже програш йому лише додає енергії. І він стає лідером. Друзі, ми, члени жюрі, такі ж, як і ви. Оцінюватимемо вас об’єктивно, адже те, що ми разом – це вже перемога, бо співаємо ми на славу Божу», – підтримав учасників співак.

Фіналістів оголосять завтра, 14 червня, а фінал конкурсу пройде 26 червня у Львівській обласній філармонії.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next