АКТУАЛЬНО

Розпочалася піша проща родин мігрантів-заробітчан до Зарваниці

П'ятниця, 06 серпня 2010, 17:28
6 липня, із м. Самбір, що на Львівщині розпочалася п’ята ювілейна піша проща родин мігрантів-заробітчан та всіх бажаючих до Зарваниці, що на Тернопільщині. Розпочалося паломництво у храмі Рідзва Пресвятої Богородиці, Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Владка Ярослав (Приріз), Коадютор Самбірсько-Дрогобицької єпархії.
6 липня, із м. Самбір, що на Львівщині розпочалася п’ята ювілейна піша проща родин мігрантів-заробітчан та всіх бажаючих до Зарваниці, що на Тернопільщині. Розпочалося паломництво у храмі Рідзва Пресвятої Богородиці, Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив Владка Ярослав (Приріз), Коадютор Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Як ми раніше повідомляли, практика піших духовних походів заробітчан та їхніх родин із Самбора у Зарваницю започаткована у 2006 році священиками Василем Поточняком, котрий у той час опікувався українською спільнотою у Болоньї (Італія) та отцем Ігорем Козанкевичем, директором БФ «Карітас» Самбірсько-Дрогобицької єпархії, духовним опікуном реабілітаційного центру «Назарет». Цей десятиденний похід випереджують щомісячні нічні прощі, котрі відбуваються у місті Дрогобичі з ініціативи оо. Василя Поточняка та Ігоря Козанкевича. Щороку маршрути прощі оновлюються. Близько 200-300 осіб: дітей, молоді, дорослих, старших, тих, хто уже пізнав у своєму житті милість і заступництво Зарваницької Богородиці і тих, хто вперше прилучився до прочанської родини, долають пішки понад 200 км шляху, щоб скласти свою подяку та прохальну молитву Пресвятій Богородиці.

Департамент інформації УГКЦ

Додаток:

ПРОГРАМА

6 - 15 серпня 2010 р.Б.

5-ТА ЮВІЛЕЙНА МІЖНАРОДНА ПІША ПРОЩА

родин мігрантів-заробітчан та всіх бажаючих

із Самбора у Зарваницю

6.08-п’ятниця:  Самбір, Сіде, Городище (обід), Брониця, Лішня (нічліг); 7.08-субота:  Дрогобич, Гаї Верхні (обід), Нежухів (нічліг); 8.08-неділя: Стрий, Верчани (обід), Дашава (нічліг); 9.08-понеділок:  Антонівка (обід, Журавне, Старе Село (нічліг); 10.08-вівторок:  Цвітова (обід), Лука, Старий Мартинів (нічліг); 11.08-середа:  Бурштин (обід), Озеряни, Діброва (нічліг); 12.08-четвер:  Світанок, Шумляни (обід), Божиків, Литвинів (нічліг); 13.08-п’ятниця:  Підгайці, Білокриниця, Бронгалівка і Михайлівка (нічліг); 14-15.08-субота і неділя:  Котузів, Зарваниця (обід). Загальна відстань – 230 км.
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next