АКТУАЛЬНО

«Після страшної «епідемії більшовизму» сьогодні для нас найважливішим є відновити нерукотворний храм – людину…» – Владика Ярослав (Приріз)

Середа, 21 грудня 2011, 22:52
Після страшної «епідемії більшовизму», яка позначилася на нашій історії та культурі, нам сьогодні важливо відроджувати історичну пам’ять, відбудовувати матеріальні храми, але найважливішим є відновити нерукотворний храм – людину.
Після страшної «епідемії більшовизму», яка позначилася на нашій історії та культурі, нам сьогодні важливо відроджувати історичну пам’ять, відбудовувати матеріальні храми, але найважливішим є відновити нерукотворний храм – людину. Про це сказав новопризначений єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Владика Ярослав (Приріз) в інтерв’ю суспільно-релігійного часопису «Слово» Дрогобицької духовної семінарії. Розповідаючи про душпастирську програму, що її він буде втілювати як Правлячий єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ, Владика Ярослав (Приріз) сказав, що потрібно належно подбати про плекання і виховання священичих покликань, адже «священик – не просто культовий служитель». «Хотів би нагадати всім нам про потребу всіляко підтримувати семінарійну освіту. Від кожного з нас залежить, якою буде наша Церква в майбутньому, яких матиме провідників та душпастирів», – зазначив Владика Ярослав. «Святі християни повинні бути найуспішнішими місіонерами та євангелізаторами. Водночас не можна забувати, що для успішної євангелізації потрібно мати ефективні методи, і над цим ми маємо багато працювати, як на академічному, так і на практичному рівнях...» – розповідав про перші кроки втілення своєї душпастирської програми новопризначений Правлячий єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії. Як ми повідомляли раніше, Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) за згодою Постійного Синоду прийняв зречення Владики Юліана (Вороновського) з уряду Правлячого єпископа Самбірсько-Дрогобицького УГКЦ. Згідно з приписами церковного права з моменту інтронізації, яка відбудеться 24 грудня 2011 року об 11.00 у катедральному соборі Пресвятої Трійці м. Дрогобича, його наступником на цьому уряді стає Єпископ-коад’ютор Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ Владика Ярослав (Приріз).

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next