АКТУАЛЬНО

Прочанська група повернулася з паломництва до Святої Землі

Вівторок, 10 вересня 2013, 14:12
8-9 вересня зі Святої Землі повернулися три паломницькі групи, організовані Патріаршим паломницьким центром Української Греко-Католицької Церкви. Серед них – група представників Міністерства оборони України, Генерального штабу Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ, Державної пенітенціарної служби України, що вирушила на прощу в співпраці з Департаментом Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України.

За 8 днів прочани відвідали Єрусалим, Вифлеєм, Назарет, Галілею, Хайфу, омилися у водах Йордану, відновивши хресні обіти, - побували там, де чинив чуда та проповідував Ісус Христос.

"Коли ми говоримо про паломництво військовослужбовців, то згадуємо віру сотника, описану в євангельських притчах: оте непереборне бажання пізнавати Бога, - ділиться враженнями о. Любомир Яворський, духівник групи. - Подорожуючи Святою Землею, ми служили Літургії в храмі Воскресіння Христового, Різдва Христового, мали часту сповідь та щоденне причастя. Провівши цей тиждень у паломництві, ми стали справді єдиною християнською родиною". Отець Любомир відзначив важливість обряду відновлення хресних обітниць у ріці Йордан.

"Кожне паломництво за своєю суттю є однаковим: ті ж дороги, програма, святині. Проте емоції та враження, які переживають люди, котрі відправилися в далеку прощу, завжди особливі. Ми маємо в делегаціях часто нехрещених військовослужбовців, невінчані пари, людей, котрі не навчені молитися... Зі Святої Землі ці люди повертаються переміненими, вони вчаться молитися і роздумують про себе як християнина. Заради таких змін варто робити паломництва," - підкреслив о. Любомир.

Усього у вересневому паломництві до Святої Землі взяло участь 140 прочан.

 

http://www.kapelanstvo.org.ua/news/805/

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next