АКТУАЛЬНО

Про душпастирство глухих говорили в Дрогобицькій семінарії

Понеділок, 10 лютого 2014, 14:12
8 лютого 2014 року до Дрогобицької духовної семінарії завітав о. Олег Лазуркевич, директор Львівського центру душпастирства «Надія», який спеціалізується на роботі з глухими. Гість представив увазі семінаристів доповідь «Глуха людина і Церква».

Виступ священика відбувся в рамках представлення книги про систематизацію знань про душпастирство глухих. Основна ідея, яку хотів передати о. Олег, що глуха людина не є інвалідом. За словами священика, «глуха людина є повноцінною і сама може брати активну участь у житті Церкви. Зокрема, на цьому наголошують офіційні церковні документи». Як приклад він представив сліпоглухого католицького священика Кирила Аксельрода, підкреслюючи важливість його служіння. Глухота зовсім не заважає людині реалізуватися. Тому душпастирство глухих варте особливої уваги.

Відтак о. Олег розповів про підсумки міжнародної конференції «Еффата! Глуха особа в житті Церкви», яка відбулась у Ватикані в 2009 році. Глухі люди є не тільки реципієнтами проголошення Євангельського об’явлення, а й повноправними представниками згідно з чеснотою Хрещення.

Опісля доповідач ознайомив братів із діяльністю Центру душпастирства осіб з вадами слуху «Надія», який функціонує в м. Львові.

Після виступу всі охочі мали можливість поставити запитання.

http://www.dds.edu.ua/ua/news/1271-glyha-ljudyna-povnocinnyj-chlen-cerkvy.html

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next