АКТУАЛЬНО

Президент Зеленський попросив очільників Церков допомогти протидіяти поширенню COVID-19

Вівторок, 20 жовтня 2020, 09:46
Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав із ВРЦіРО узяв участь у спільній із Президентом Володимиром Зеленським зустрічі, на якій обговорили ситуацію погіршення ситуації з коронавірусом.

Як розповів Глава Церкви Департаменту інформації УГКЦ, перед представниками релігійних спільнот Президент порушив два питання. Перше – COVID.

«Володимир Зеленський сказав: якщо кількість випадків на добу досягне дев'яти тисяч – держава зупиниться. Тому Президент, Прем'єр-міністр шукають партнерства з релігійним середовищем для просвітницької діяльності, зокрема для протидії поширенню вірусу», – розповів Блаженніший Святослав .

Особливо, додав Глава Церкви, Президент просив релігійних очільників звернутися до людей старшого віку, яким більше ніж 60 років, щоб вони залишалися вдома і зберегли своє життя.

Друге питання – це прохання про присутність Церков у Мінській тристоронній контактній групі.

На зустрічі Глава УГКЦ подякував за те, що держава вважає Церкви партнерами в запобіганні поширенню цієї хвороби, що бачить церковне середовище не як небезпеку і загрозу, а навпаки, як союзника, щоб спільними зусиллями боротися з цією пандемією.

Крім того, Блаженніший Святослав відзначив, що тепер важливо підтримувати лікарів. «Це можуть робити наші медичні капелани. Багато наших єпархій закупили ШВЛ. Ми намагаємося супроводжувати наших медиків у їхньому служінні, бо вони вже пів року перебувають у стані надзвичайної ситуації і потребують відчувати вдячність і підтримку з боку суспільства. Медичне капеланство сьогодні є одним із елементів, як Церква може супроводжувати лікарів», – вважає Предстоятель.

Глава Церкви зауважив, що ця пандемія оголила ще інші сторони суспільства. «Коли ми говоримо про COVID, то говоримо також про соціальні наслідки, а зокрема про зубожіння людей. Чверть народу України та 80 відсотків пенсіонерів живуть сьогодні за межею бідності. Тому дуже важливо об'єднати зусилля держави та Церкви, щоби захистити найбільш незахищених», – наголосив він.

Предстоятель розповів Президенту та іншим учасникам зустрічі про акцію, яку започаткували в УГКЦ, – «Нагодуй голодного», щоби забезпечити базові потреби людей у харчах.

Також Блаженніший Святослав зачепив тему сурогатного материнства. «Якраз учора був європейський день протидії торгівлі людьми. Сурогатне материнство робиться з комерційною метою – це не що інше, як торгівля людьми», – переконує він.

За його словами, те, що жінка через фінансову скруту змушена торгувати своїм материнством, є справжньою ганьбою для нашої держави. «Тому я просив це впорядкувати на законодавчому рівні, як зробили інші європейські країни», – сказав Предстоятель.

Ще одним питанням, про яке говорив Блаженніший Святослав, є питання запровадження військового капеланства на законодавчому рівні. Глава УГКЦ закликав залучити представників Церков до процесу обговорення та остаточного погодження тексту відповідного закону.

Фото з архіву

Департамент інформації УГКЦ


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next