АКТУАЛЬНО

Представники УГКЦ взяли участь у Катехитичному конгресі «Християнське втаємничення дітей та молоді віком 7-16 років у світлі нової євангелізації»

Четвер, 10 травня 2012, 21:28
У рамках підготовки Вселенської Церкви до Папського Синоду Єпископська Конференція Європи організувала 7 - 10 травня в Римі Катехитичний конгрес на тему «Християнське втаємничення дітей та молоді віком 7-16 років у світлі нової євангелізації».
У рамках підготовки Вселенської Церкви до Папського Синоду Єпископська Конференція Європи організувала 7 - 10 травня в Римі Катехитичний конгрес на тему «Християнське втаємничення дітей та молоді віком 7-16 років у світлі нової євангелізації». Учасниками конгресу були єпископи, делегати та відповідальні за катехитичне служіння від 25 єпископських конференцій Європи. Від УГКЦ у заході взяли участь заступник голови Патріаршої катехитичної комісії та директор Катехитично-педагогічного інституту УКУ с. Луїза Цюпа, СНДМ, і координатор катехитичних програм для підлітків Назар Дуда. Тема християнського втаємничення дітей і молоді є дуже важливою та актуальною, адже є фундаментальною складовою катехитичного служіння Церкви, в якому бере участь уся християнська спільнота. Конгрес зосередив свою увагу зокрема на дітях, адже саме в дитячому віці закладається основа християнського світогляду людини. В цьому періоді життя людини є багато чинників, котрі можуть як допомогти у пізнанні та зростанні молодої особи у християнській вірі, так і віддалити її від Христа. Важливе місце у процесі християнського втаємничення посідає сім’я – домашня Церква, а відтак християнська спільнота – парафія. Учасникам конгресу було представлено результати дослідження, зробленого в багатьох країнах Європи про християнське втаємничення дітей і молоді. В досліджені взяло участь понад 3600 респондентів. Це дослідження, зокрема, зазначає, що найбільший вплив на християнське втаємничення дітей і молоді має родина, друзі, школа, християнська спільнота та літургійне життя. На конгресі, крім того, було представлено та обговорено програми християнського втаємничення, які діють в країнах Європи. У рамках підготовки Вселенської Церкви до Папського Синоду, котрий відбудеться в жовтні 2012 року на тему «Нова євангелізація – передання віри», учасники конференції заслухали доповідь секретаря Синоду «Християнське втаємничення в контексті підготовчих документів до Папського Синоду». І на його прохання учасники конгресу в робочих групах опрацювали деякі пропозиції для учасників Папського Синоду.  

Патріарша катехитична комісія УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next