АКТУАЛЬНО

Представники Пенітенціарного душпастирства УГКЦ взяли участь у відзначенні Дня захисту дітей

Понеділок, 03 червня 2013, 17:52
1 червня 2013 року священики УГКЦ, що здійснюють пастирську опіку у пенітенціарних установах, відвідали неповнолітніх ув'язнених з нагоди Міжнародного Дня захисту дитини. У виховній колонії Самбора душпастирює о. Любомир Григель, у Бережанах - о. Михайло Бугай та сестри-служебниці Христина і Наталя. В Прилуках - о. Роман Пушка та о. Дмитро Горнакевич.
1 червня 2013 року священики УГКЦ, які здійснюють пастирську опіку в пенітенціарних установах, відвідали неповнолітніх ув'язнених з нагоди Міжнародного дня захисту дитини. У виховній колонії Самбора душпастирює о. Любомир Григель, у Бережанах - о. Михайло Бугай (допомагають сестри служебниці Христина і Наталя), у Прилуках - о. Роман Пушка та о. Дмитро Горнакевич. Цього дня капелан о. Дмитро Горнакевич відвідав Прилуцьку виховну колонію для неповнолітніх, де зустрівся з вихованцями та педагогами установи. У Київському слідчому ізоляторі побував о. Костянтин Пантелей, керівник Відділу УГКЦ з душпастирства в пенітенціарній системі України. Неповнолітні отримали ігри, пазли, предмети особистої гігієни та солодощі від Державної пенітенціарної служби, громадських та релігійних організацій. У Київському слідчому ізоляторі нині перебуває 33 дітей, із них - одна дівчина. Для більшості з них - попереду вирок позбавлення волі та колонія. За сприяння доброчинців душпастирська служба УГКЦ для дітей придбала пластикові капці, полуниці, фільтри для води, предмети гігієни для матері та новонародженої дитини. Більш детально тут.

Пенітенціарне душпастирство УГКЦ

  Довідка: Ініціатор відзначення Всесвітнього дня дитини - Генеральна Асамблея ООН у 1954 році. 20 листопада 1959 році Асамблея ООН прийняла Декларацію прав дитини, цього ж дня 1989 року - Конвенцію про права дитини. У вересні 1991 року набула чинності Конвенція ООН про права дитини, згідно з якою держави, що її ратифікували, зобов'язалися гарантувати права дитини, створювати умови для якнайкращого забезпечення її інтересів. До числа цих країн входить і Україна. В Україні свято встановлено згідно з Указом Президента України «Про День захисту дітей» від 30 травня 1998 року № 568/98..
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next