АКТУАЛЬНО

Працівники БФ «Карітас-Київ» взяли участь у третій Всеукраїнській школі самодопомоги

Вівторок, 18 листопада 2014, 11:55
Працівники БФ «Карітас-Київ» нещодавно взяли участь у третій Всеукраїнській школі самодопомоги. Навчання відбувалося в Києві у приміщенні Інституту післядипломної освіти й об’єднало спеціалістів із Харкова та області, Івано-Франківська, Скадовська та Києва. Мета учасників школи полягала в тому, щоб оволодіти теоретичними навичками організації та проведення груп самодопомоги, а також сформулювати цілі та плани щодо створення нових груп самодопомоги. Повідомляє о. Роман Сиротич, директор БФ «Карітас-Київ».

Навчання було організовано в три сесії. На першій сесії, яка проходила 25-26 вересня 2014 року, учасники мали можливість почерпнути теоретичних складових значення групи самодопомоги. Також велике значення на формування підходу до роботи в групах самодопомоги мали тренінгові заняття Раїси Степанівни Кузьменко про позитивне мислення. Кожного ранку та вечора учасники мали можливість бути учасниками ГСД й спробувати себе в ролі ведучого.

Друга сесія проходила 16-18 жовтня 2014 року, на якій учасники продовжували відшліфовувати мистецтво самодопомоги й працювали на розвиток креативності й пошуку внутрішніх ресурсів для вирішення, насамперед своїх проблем і відкритих запитань. Також було створено закриту групу «Школа самодопомоги» у facebook, де учасники діляться радісним та наболілим.

Третя сесія принесла ще більше досвіду та навичок роботи з різними типами особистостей. Школа проходила 6-8 листопада: учасники проводили майстер-класи та презентації створених ними груп самодопомоги. Саме так у дружній атмосфері завершилося навчання у Третій всеукраїнській школі самодопомоги.

«Після другої сесії ВШСД було створено ГСД для молодих людей, які є клієнтами проекту «Мобільна робота з молоддю в Україні», що реалізується БФ «Карітас-Київ». Метою цієї групи є допомогти цим людям віднайти в собі ресурси для подолання труднощів, в яких опинилися клієнти через обмін досвідом», - наголошує соціальний працівник БФ «Карітас-Київ» Олена Федай.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next