АКТУАЛЬНО

Посвята в студенти в медичному коледжі Івано-Франківська

Понеділок, 01 вересня 2014, 12:53
31 серпня 2014 року, у неділю, в Івано-Франківському базовому медичному коледжі відбулася урочиста посвята першокурсників у студенти. Їх було майже 300 осіб, серед яких 24 хлопці. Це студенти, які цього року вступили на навчання за спеціальностями «Сестринська справа», «Лікувальна справа» та «Акушерська справа».

Урочистості відкрилися співом Гімну України, а відтак до слова запросили капелана коледжу о. Йосафата Бойка, ВС. У своєму слові священик звернув увагу першокурсників на те, що під час Хрещення людина отримує Божі чесноти, віру, надію і любов, а під час Миропомазання - дари Святого Духа, серед яких розум, мудрість і знання. «Ваше навчання, яке ви розпочинаєте, повинно сприяти розвитку дарів Святого Духа. Якщо ви старатиметеся жити в Божій благодаті, без гріха, то навчання вам даватиметься легше, вам легше буде запам’ятовувати необхідні речі. Так ви зможете розвивати дари Святого Духа, зокрема розум, знання і мудрість». Відтак священик запросив усіх присутніх подякувати Богові за можливість вчитися і перед спільною молитвою «Отче наш» закликав помолитися за тих, хто сьогодні не має можливості вчитися, бо захищає нашу Батьківщину на війні.

Опісля до слова запросили  начальника Управління охорони здоров’я Області Романа Мельника, який побажав доброго навчання та здобування необхідних знань у покликанні лікаря та медичного працівника.

На завершення зі словом привітання звернувся директор коледжу Володимир Стасюк, який побажав успішного навчання для добра Батьківщини.

Відтак студенти на знак 23 років незалежності України випустили в небо 23 синьо-жовті кульки, а представники коледжу повезли під спів «Плеве кача» вінок пам’яті всім полеглим у боротьбі за незалежність нашої Батьківщини до меморіального скверу міста. Кожен студент отримав іконку Богородиці Воплочення зі святими Кирилом і Методієм з «Молитвою учня і студента» та буклет «Здорова родина – міцна держава».

Урочистість завершилася співом «Боже великий, єдиний».

Прес-центр Згромадження Воплоченого Слова

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next