АКТУАЛЬНО

«Подбаймо, щоб Боже слово було в наших руках, умах, домівках і серцях», – владика Давид Мотюк у зверненні з нагоди неділі Божого слова

П'ятниця, 21 січня 2022, 21:54
Наша Церква долучається до ініціативи Святішого Отця щодо відзначення неділі Божого слова. Зокрема, Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, під час вшанування першої неділі Божого слова у 2020 році, сказав: «Я б хотів, аби всі ми, християни, сказали: без Божого слова ми не можемо жити». Про це йдеться у зверненні голови Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ, єпарха Едмонтонського владики Давида Мотюка, з нагоди неділі Божого слова, яку 23 січня 2022 року вже втретє відзначатиме вся Католицька Церква.

У зверненні пояснюється, що мета неділі Божого слова полягає в необхідності заохочувати християн спільно вшанувати Слово Боже, а також наблизити Його до всіх вірних.

«Установлюючи це святкування, Святіший Отець Франциск наголошує, що день, присвячений Біблії, має спонукати християн до пізнавання Слова Божого кожного дня впродовж року, «бо нам необхідно зростати у знаннях і любові до Святого Письма й до Воскреслого, котрий не перестає ділитися Словом і Хлібом у спільноті віруючих. Тому ми повинні бути ближчими зі Святим Письмом, інакше наші серця залишаться холодними, а очі заплющеними», – мовиться у документі.

Голова Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ у своєму зверненні також звертає увагу, що 2022 рік у нашій Церкві проголошений Роком сім’ї. Відтак, на основі синодальних рішень, просить запровадити у сім’ях цього року три речі: «Подбаймо, щоб у кожній сім’ї було Святе Письмо; хай Біблія буде у наших домівках на належному, гідному місці, нагадуючи нам, що центром, основою, точкою відліку наших думок, слів, вчинків є Бог; щодня або хоча б раз на тиждень, зібравшись разом у наших сім’ях та спільнотах, читаймо Святе Письмо і роздумуймо над ним! Це допоможе нам долати перешкоди, спокуси, образи і будувати нашу домашню Церкву – в любові до Бога і одні до одних».

«Я закликаю вас щодня читати Святе Письмо. Знаю, що нині, фактично, немає людини, яка б не мала можливості читати Святе Писання. Ми часто маємо в наших книгозбірках Біблію, яка припадає пилом. Ми часто колекціонуємо різні видання Святого Письма, але рідко їх відкриваємо і заглиблюємося в них», – свого часу закликав Блаженніший Святослав.

«Читаючи Боже слово, роздумуючи над ним і молячись ним, ми зустрічаємо Христа, пізнаємо і приймаємо Його. Боже слово – живе і діяльне, коли ми його слухаємо і живемо ним. Подбаймо, отже, щоб Боже слово було в наших руках, умах, домівках і наших серцях», – просить єпарх Едмонтонський.

Фото: synod.ugcc.ua

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next