АКТУАЛЬНО

Побачити в кожному потребуючому і всьому створінні незатертий образ Творця

Вівторок, 13 грудня 2016, 14:48
10-11 грудня 2016 року відбулася проща духовної віднови під Різдвяного посту до монастиря Пресвятої родини в с. Гошів під духовним проводом о. Василя Сливоцького. Протягом двох днів прочани з Івано-Франківська, які з ініціативи п. Ярослави Спетрук останні чотири роки регулярно гармонійно поєднують відвідування святих місць із духовними вправами, мали змогу перебувати в тиші, наодинці з Богом і самим собою серед мальовничих карпатських краєвидів.

На запрошення організаторів прощі першу науку виголосив референт Бюро УГКЦ з питань екології в Івано-Франківській архиєпархії о. Михайло Дзуль. Священик порушив питання екологічного виміру діл милосердя, спонукаючи присутніх глибше застановитися і переосмислити істинне значення та завдання практикувати діла милосердя щодо душі й тіла. «Діла милосердя – це активізація Божого милосердя або «віра в дії», це шанс для кожної людини стати інструментом в руках Божих і піднести природні ресурси до гідності Божого створіння», – зазначив екореферент. Наприкінці науки священик закликав присутніх відкрити завісу свого серця, дозволити Богові доторкнутися до нього і побачити в кожному потребуючому ближньому і всьому створінні незатертий образ Творця.

Напевно невипадково, але з ласки Божої Святий Дух так попровадив, що вечірня контенплятивна програма під проводом ієромонаха Михайла, ТІ, була побудована таким чином, що прочани, розважаючи над словами Ісуса до учнів, завдяки мультимедійним доповненням (шум морських хвиль, удари грому, завивання вітру) змогли відчути себе учнями Христа, пройти спільно з Ним через природні стихії та стихії особистого життя і ще раз збагнути, що Господь є Творцем всього і навіть природні закони підпорядковуються Його волі.

Окрім насиченої молитовної програми, наук, розважань, молитов на оздоровлення прочани мали змогу спуститися в крипту засновниці і першої настоятельки монастиря, відвідати обитель отців василіан на Ясній горі, де почули коротку історію монастиря та спільно помолилися перед Гошівською чудотворною іконою.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next