АКТУАЛЬНО

Папа Римський провів аудієнцію для учасників Міжнародного конгресу душпастирства мігрантів у Римі

Субота, 22 листопада 2014, 07:16
Учасники VII Міжнародного конгресу душпастирства мігрантів у Римі, на якому УГКЦ представляють голова Пасторально-міграційного відділу УГКЦ владика Йосиф (Мілян) та секретар ПМВ о. Андрій Гах, зустрілися з Папою Римським Франциском.

"На аудієнції у Святішого Отця побували всі учасники Конгресу – це близько 300 осіб з понад 90 країн світу", - зазначив Владика Йосиф. Він розповів, що в Конгресі душпастирства мігрантів узяли участь представники не тільки Католицької Церкви, а Церков різних конфесій з усього світу, - православні, протестанти, англіканці та інші, – усі ті, хто надає духовну опіку мігрантам.

"Метою Конгресу було перевірити стан служіння мігрантам. Дізнатися про духовну, а також правову і соціальну опіку, яку надають мігрантам душпастирі. Ішлося і про мігрантів, які створюють діаспору, обговорювали їх внесок у ту чи іншу культуру та державу, а також їхній економічний внесок. Зупинилися і на проблематиці сімей мігрантів, їхніх дітей", - розповів голова ПМВ.

Єпископ також відзначив, що представники країн-учасниць Конгресу та Церков доповідали про особливості душпастирства мігрантів на їхніх теренах. "Представляючи Україну, ми теж розповіли, що робить УГКЦ для мігрантів, зокрема із зони АТО, про співпрацю нашої Церкви з біженцями зі Сходу та Криму", - зазначив владика Йосиф. 

Інфоцентр ПМВ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next