АКТУАЛЬНО

Папа Франциск зібрав для українців понад 10 мільйонів євро

Четвер, 10 листопада 2016, 09:23
7 листопада Його Святість Папа Франциск прийняв на аудієнції Його Високопреосвященство Клаудіо Гуджеротті, Апостольського нунція в Україні. За повідомленням Апостольської нунціатури в Україні, Святіший Отець хотів ознайомитися з розвитком ситуації в нашій державі та був детально поінформований про виконавчу фазу проекту «Папа для України».

Папа Франциск нагадав, що Україна займає особливе місце в його серці та що він щодня молиться про повернення миру, про розраду для найбільш потребуючих та про прогрес країни.

Тоді як у світі мало говориться про драматичну ситуацію в Україні, Папа ствердив, що через жест конкретної підтримки жертв війни - на сьогодні зібрано понад 10 мільйонів євро - він бажає насамперед виявити християнську любов, щоб той, хто страждає, не почувався покинутим чи забутим і щоб міжнародна спільнота не забувала, що це її обов’язок - докладати всіх зусиль до досягнення миру у справедливості та солідарності.

 

Нагадаємо, що 3 квітня 2016 року Папа Римський Франциск оголосив збір пожертв для потреб постраждалих від війни в Україні, який був проведений 24 квітня в католицьких церквах Європи. Крім того, Святіший Отець склав велику пожертву особисто. Зібрані кошти призначені лише для населення, яке постраждало внаслідок війни, без поділу за вірою, конфесією чи етнічною приналежністю.

Для розподілу цього фонду Папа вирішив встановити «in loco» відповідний технічний комітет, який складається з голови і чотирьох членів. Головою вищезгаданого комітету Папа Франциск призначив Його Преосвященство Яна Собіло, Єпископа-помічника Харківсько-Запорізької дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні.

Перший етап прийому заявок на отримання великих і малих грантів у рамках акції “Папа для України” від релігійних і громадських організацій, які надають безпосередню допомогу переселенцям із зони АТО, тривав від 8 вересня до 31 жовтня 2016 року. Зараз технічний комітет розглядає заявлені проекти і визначає, хто, відповідно до озвучених раніше критеріїв, зможе отримати кошти з Ватикану для надання безпосередньої допомоги найбільш незахищеним категоріям переселенців. Пріоритетами є їжа, одяг, ліки та отримання даху над головою для найбідніших, які втратили все через військові дії.

Оскільки мова йде про особисту ініціативу Папи Франциска, остаточними відповідальними за неї є Державний секретаріат Ватикану і Папська рада «Cor Unum» через Апостольську нунціатуру в Україні.

popeforukraine.com.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next