АКТУАЛЬНО

Папа Франциск поблагословив українську копію відомої римської ікони

Субота, 19 лютого 2022, 17:05
Архипресвітер Папської базиліки Санта Марія Маджоре кардинал Станіслав Рилко звернувся до каноніка цієї базиліки єпископа Іринея Білика з проханням про організацію в Україні написання копії ікони Богородиці «СПАСІННЯ НАРОДУ РИМСЬКОГО».

Організацію написання копії ікони єпископ Білик доручив постійному диякону Київської архиєпархії Петру Токачу, який проживає в Словаччині.

Написання копії ікони виконала пані Олена Буйвідт, магістр Львівської національної академії мистецтв. Виготовлення основи та допомогу у написані копії ікони здійснював схимонах Студійського монастиря Боніфатій (Богдан) Івашків. Раму та обрамлення до копії ікони розробили та сконструювали Зеновій Меньших та Андрій Ярема. Жертводавцями виготовлення копії ікони є родина Токачів зі Словаччини.

Освячення ікони здійснили 13 листопада 2021 року в Папській базиліці Санта Марія Маджоре, в Паолінській каплиці біля ікони «Салюс Популі романі» Блаженніший Святослав та Архипресвітер базиліки Санта Марія Маджоре кардинал Станіслав Рилко за участю Капітули базиліки, дипломатичного корпусу та жертводавців. В цей час студенти Української Папської колегії Святого Йосафата в Римі відспівали Молебен до Богородиці.

8 грудня 2021 року папа Франциск, відвідуючи базиліку з нагоди свята Непорочного Зачаття поблагословив цю ікону в присутності його Еміненції кардинала Станіслава Рилко, єпископа Іринея Білика, жертводавців диякона Петра Токача і дружини Оксани та художниці пані Олени Буйвідт.

При цій нагоді жертводавці диякон Петро Токач і дружина Оксана подарували Папі малу копію ікони «Салюс ПОПУЛІ РОМАНІ».

canonic.org.ua

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next