АКТУАЛЬНО

Одеський екзархат УГКЦ приєднався до проведення Великопісної екологічної ініціативи

Вівторок, 03 березня 2015, 10:09
Ініціатива Бюро УГКЦ з питань екології «Екологічне навернення для порятунку створіння», котра стартувала із початком Великого посту, розпочалася також і в Одеському екзархаті УГКЦ, а саме в місті Миколаєві, у парафії Покрови Пресвятої Богородиці.

У проповіді о. Дмитро зачепив також питання важливості екологічного навернення для порятунку створіння. Екологічний вимір сильно занедбаний у нашій державі, тому вимагає від нас відповідальних та рішучих кроків на шляху до гармонії з природним довкіллям. У суспільстві, де переважають тенденції безвідповідального використання, важливо віднайти правильну дорогу та авторитет, за яким можна слідувати. А таким авторитетом є найперше наш Творець, Його Слово та Церква, котра несе по всій Землі Його навчання. Церква складається не лише з духовенства, а й вірних, котрі є повноцінними членами Тіла Христового, а отже покликані захищати правду та жити нею. А це означає – бути свідками та духовними авторитетами в сім'ї, родині, на роботі та в суспільстві загалом.

У першу неділю Великого посту спільноту відвідав референт з питань екології екзархату, о. Дмитро Онуфрик, і очолив Божественну Літургію. На проповіді душпастир звернув увагу на духовні скарби, котрі можна здобути протягом благодатного часу Чотиридесятниці. «Першим кроком на дорозі Спасіння має бути особисте навернення кожного з нас», – сказав проповідник. «Покаяння – це пошук істини, шлях пізнання себе у світлі Євангелія та через індивідуальне спілкування з Творцем. Чим ближче ти до світла, тим краще бачать твої очі, чим ближче ми до Творця, тим краще бачимо Його задум щодо нас, вплив вчинків на духовне та тілесне життя наше та ближніх, а також і на майбутнє покоління», – сказав священик.

Після Літургії отець Дмитро розповів про діяльність екологічного Бюро УГКЦ, роздав тематичні буклети та відповідав на численні запитання людей.

Парафіяни були здивовані, що Церква має конкретні відповіді та рішення на сучасні виклики та екологічні загрози.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next