АКТУАЛЬНО

На зустріч з'їзду Згромадження Воплоченого Слова - колиски покликань

Понеділок, 08 липня 2019, 10:12
З 30 липня по 3 серпня миряни та ченці з усього світу зберуться в Римі для великого з'їзду Чернечої родини Воплоченого Слова, яка присутня на п'яти континентах і здійснює своє служіння насамперед у місіонерській сфері, часто в екстремальних умовах, таких як Сектор Гази та Сирія. Подія у Римі стане способом подякувати Богові за отриману харизму.

З 30 липня по 3 серпня в Римі відбудеться велике зібрання Чернечої родини Воплоченого Слова, заснованої в Аргентині 1984 року. Згромадження Воплоченого Слова діє перш за все в місіонерській сфері, часто в екстремальних умовах. Тому воно піднялося до почесного рівня хроніки з приводу страшних конфліктів, подібних тим, що відбуваються в Секторі Гази або в Сирії.

У липні 2014 року Папа Франциск особисто захотів написати о. Хорхе Ернандесу, аргентинському пароху зі Згромадження Воплоченого Слова, який служить у Секторі Гази: «Дорогий Брате, я отримав новини через отця Маріо Корніолі. Я з вами, поряд із сестрами-монахинями і зі всією католицькою спільнотою. Супроводжую вас своєю молитвою і присутністю. Нехай Ісус благословить вас, а Пресвята Діва хай оберігає. Сердечно обіймаю. Франциск».

Через деякий час о. Ернандеса з розкритими обіймами прийняли у Ватикані, де він проявив готовність залишитися в Секторі Гази, незважаючи на те, що вже три ракети вибухнули біля його парафії всього за один тиждень! Після о. Ернандеса багато людей мали можливість прочитати і послухати свідчення монахині тієї самої Чернечої родини Воплоченого Слова, сестри Марії з Гвадалупе, яка місіонує в Алеппо, допомагаючи переслідуваній християнській спільноті. Її виступ, поширений «Допомогою терплячій Церкві», заохотив всіх молитися за переслідуваних християн.

Отож, через кілька днів монахи і монахині, родини вірних і молодь зберуться в Римі, у Вічному місті, щоб разом святкувати, дякувати Богові за подаровану харизму і покласти початок оновленому і конкретному апостольському поштовху. Прибудуть з Аргентини, Африки, України, Папуа Нової Гвінеї ... щоб свідчити любов і вдячність до монахів і монахинь, які щодня дарують своє життя Христу і ближнім і яких Бог винагороджує великою кількістю молодих покликань у часи їх нестачі.

http://lanuovabq.it

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next