АКТУАЛЬНО

"Нам говорили, що наша Церква знищена, але ми вистояли і зберегли віру", — п. Катерина Якименко у третій день Декади місійності у Полтаві

Неділя, 12 червня 2016, 16:12
12 червня у храмі Пресвятої Тройці відбувся третій день Декади місійності, яка стартувала у свято Вознесіння Господа і Спаса нашого Ісуса Христа й триватиме до свята П'ятдесятниці.

У своїй недільній проповіді отець Максим Кролевський розповів про непрості виклики для християнського руху в умовах жорстокого переслідування у перших століттях християнства та зіставив його із сучасним прихованим, завуальованим переслідуванням християн у новітніх умовах суспільного життя.

"Сьогодні існують різні ідеологи, псевдонауковці, а, навіть, історики, — зауважив душпастир, — які працюють над створенням різного роду прихованих форм боротьби і з Церквою, і з християнським рухом, що впроваджують різного роду ідеології, котрі ставлять під загрозу існування особистих, сімейних, християнських цінностей у вирі суспільних міжособистісних стосунків".

Також священик розповів про зміст поняття "толерантність" у суспільному контексті, який став у сучасному світі предметом суспільної інженерії і має дуже вузьке технічне значення. Толерантність, яка намагається знівелювати будь-які життєві цінності, яка агресивно перекреслює поняття добра і зла, правди і неправди, яка робить часто людей аморфними, безликими картинками, однаковими і зручними для "ринку".

Після Святої Літургії, п. Катерина Якименко, парафіянка храму Пресвятої Тройці та "живий", безпосередній свідок життя та діяльності УГКЦ в умовах репресій, переслідувань та глибокого підпілля, розповіла та поділилася своїми свідченнями з усією парафіяльною родиною.

"Підготування до недільної Служби Божої в умовах підпілля — підкреслила п. Катерина Якименко під час своєї унікальної розповіді — проходила в умовах глибокої конспірації, що, навіть, малі діти готуючись увечері до Літургії та Сповіді, знали та усвідомлювали, що про місце, час і саме богослужіння не можна нікому розповідати".

Жінка детально розповіла про жорстокі методи та способи переслідування підпільної Церкви, про оголошення часу і місця Служби Божої, яке таємно передавалося з уст в уста.

"Нам говорили, що ми, греко-католики, не існуємо, що Наша Церква знищена, але ми вистояли і зберегли віру" — додала на завершення п. Катерина Якименко.

Прес-служба парафії Пресвятої Тройці

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next