АКТУАЛЬНО

На Івано-Франківщині розширюють свої ареали парафіяльні сади

П'ятниця, 05 квітня 2019, 12:54
Дещо по-особливому долучилися до Всесвітньої екологічної акції «Година землі» парафії Івано-Франківської архиєпархії. Пам’ятаючи про доручення Творця «порати і доглядати» Землю, віряни разом зі своїми душпастирями в практичний спосіб засвідчили свою екологічну свідомість та відповідальність за наш спільний дім.

Так, з ініціативи місцевого екореферента о. Михайла Дзуля, 30 березня було закладено один фруктовий сад і продовжено висадку дерев у ще двох парафіяльних садах. Зокрема, у с. Залуква було висаджено понад п’ятдесят саджанців груш, яблунь, слив і вишень, двадцять з яких були придбані за сприяння Бюро УГКЦ з питань екології, а все інше принесли з собою місцеві мешканці, адже кожен прагнув внести свою «лепту» в преображення Богом створеного світу та рідного села.

Розпочався захід зі спільної молитви. Отець-парох Василь Заверач благословив саджанці, а далі закипіла робота: одні копали ямки, інші носили воду а ще інші – притримували дерева та загортали землю. Господь поблагословив цей день гарною сонячною погодою і окрім дорослих до заходу численно долучилися діти та молодь.

У цей же день ще тридцять п’ять молодих дерев було висаджено в селі Більшівці і дванадцять груш поповнили сад на парафії Успіння Пресвятої Богородиці в с. Крилосі.

«Очікуємо, перш за все, рясних плодів Святого Духа та відповідальності за Богом створений світ в серці кожного християнина, а в скорому часі – можливості поласувати смачними та поживними дарами парафіяльних садів», – кажуть організатори акції.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next