АКТУАЛЬНО

На Тернопільщині два парафіяльних сади збагатили екзотичними деревами

Вівторок, 01 червня 2021, 12:18
Тернопільсько-Зборівська архиєпархія в рамках безтермінової Всеукраїнської екологічної акції «Посади дерево миру» збагатила молодими екзотичними саджанцями два парафіяльних сади. Цьогоріч холодна весна дала змогу продовжити термін висадки садових культур.

Цією нагодою скористалися дві парафії, які до відзначення своїх храмових празників додали і свято природи, – передає Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології.

У парафіях Великомученика Юрія (село Гаї за Рудою Залозецького району) та Перенесення мощів святого отця Миколая (село Серединки Тернопільського району) висадили понад 40 саджанців грецького горіха, американського горіха (пекан), хурми, ківі й обліпихи. Ці види плодових дерев не є традиційними для більшості населення, проте зміни клімату та селекційна робота дають змогу в наші дні висаджувати й збирати гарні врожаї екзотичних для цієї місцевості культур. Попередньо з парохами о. Іваном Шварчовським та о. Петром Глібчуком було узгоджено, що під час збору урожаю з парафіяльних садів частина його буде передана для нужденних і потребуючих цих парафій.

Бюро УГКЦ з питань екології, яке спонсорувало цей захід, таким чином  долучилося до реалізації заклику Синоду Єпископів УГКЦ «Залишиться вам одне – те, що ви дали вбогому!»

Турбота про вбогих і потребуючих є одним із напрямків діяльності Церкви саме в 2021 році. Тому Екобюро активно долучається до імплементації доктрини нашої Церкви і разом із Блаженнішим Святославом і всіма владиками нагадує вірянам про наш спільний обов’язок піклуватися про вбогих та застерігає від байдужості: «Мільйони поруч із нами живуть і сьогодні в тіні цього повільного голодного вмирання, – мовчазні, позбавлені гідності, уваги, співчуття, допомоги і розуміння. Їхнє горе, придушене нашою нечутливістю і бездіяльністю, стає ще більш кричущим і нестерпним. Бо байдужість убиває!.. Бажаючи змінити ситуацію на краще, мусимо почати від заспокоєння базових потреб, зокрема від подолання голоду навколо нас» (Постсинодальне послання Синоду Єпископів УГКЦ «Залишиться вам одне – те що ви дали вбогому!»).

www.ecoburougcc.org.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next