АКТУАЛЬНО

На тематичній зустрічі Патріаршого Собору було представлено діяльність Бюро УГКЦ з питань екології

Четвер, 27 серпня 2015, 13:51
25 серпня 2015 року Божого в м. Івано-Франківську розпочалася VI сесія Патріаршого Собору на тему «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом». У цій важливій для всієї Церкви події взяли участь понад 300 делегатів із різних куточків світу.

Увечері першого робочого дня, згідно з програмою Собору, були проведені тематичні зустрічі, на яких в окремій групі було представлено програму діяльності Бюро УГКЦ з питань екології.

Про історію заснування, доцільність існування, головну мету та завдання екологічної церковної інституції розповів д-р Володимир Шеремета, керівник Екобюро. Очільник вищезгаданої інституції чітко та лаконічно розповів присутнім делегатам про те, що екологічне служіння Церкви є інтегральною частиною загальноцерковної місії і покликання Церкви в сучасному світі. Після представлення основної екологічної ініціативи, а саме Великопісної екологічної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння», літніх екологічних таборів, екологічних місій для порятунку створіння та Всеукраїнського екологічного конкурсу, приуроченого до Дня Бога-Творця, а також після розповіді про науково-освітню та практичну діяльність Екобюро, усім стало зрозуміло, що завдяки екологічному служінню УГКЦ робить вагомий внесок у побудову справді живої парафії.

Про те, яким чином Церква через екологічну інституцію намагається долучитися до оживлення парафіяльного життя, на прикладі екологічних місій та екологічних літніх таборів, розповів о. Володимир Містерман, заступник керівника Бюро УГКЦ з питань екології. Він наголосив на тому, що коли громади УГКЦ стануть тим місцем, де пануватиме діяльна любов між братами і сестрами і де шанобливе ставлення до Богом створеного світу прожене всі прояви споживацького духу, можна буде такі громади по праву назвати місцем присутності Божої благодаті і спілкування з Христом.

Під час усіх днів собору делегати та гості мають можливість ознайомитися більш детально з виданнями та діяльністю Бюро УГКЦ з питань екології недалеко від входу в головний зал пленарних засідань у приміщенні Івано-Франківського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. Івана Франка.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next