АКТУАЛЬНО

На Патріарший Cобор до Івано-Франківська приїдуть делегати з понад 50 країн світу

П'ятниця, 08 травня 2015, 13:23
Упродовж трьох днів з 25 серпня в Івано-Франківську проходитиме Патріарший Собор УГКЦ. Участь у ньому візьмуть делегати з 57 країн світу.

Про це на засіданні організаційного комітету з підготовки Патріаршого Собору УГКЦ в Івано-Франківську повідомив синкел у справах духовенства Івано-Франківської архиєпархії та секретар Патріаршого Собору УГКЦ митр. прот. Олег Каськів.

«Передусім очікуємо біля 350-380 делегатів із 57 країн світу. Не тільки із тих міст, де є стала українська діаспора, а й з інших країн», - наголосив о. Олег.

Делегати почнуть прибувати 21 серпня. 25 серпня о 7.45 розпочнеться Собор. Він триватиме повних три дні. До обіду проходитимуть пленарні засідання, після обіду – секційні. Першого дня буде молитва за загиблими воїнами АТО.

«Ідея Собору – зробити підсумок життя, іспит совісті. Зараз перед Церквою є серйозні виклики, адже Греко-Католицька Церква розкинута по багатьох країнах», - говорить о. Олег Каськів.

За його словами, проведення Собору - це і нагода показати гостинність Прикарпаття.

«Для делегатів, які прибуватимуть, ми спільно із представниками готелю «Надія» розробили екскурсійний план, щоб вони могли побачити історичні місця: і Коломию, і Галич, і Гошів, і Шевченкове… Це добра заявка та інвестиція в регіон», - переконаний секретар Патріаршого Собору.

Також планується, що до закінчення Собору вдасться закінчити пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому, який, фактично, буде першим пам’ятником Митрополиту в Україні.

Прес-служба Івано-Франківської архиєпархії

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next