АКТУАЛЬНО

Міжнародна конференція: Соборність, Синодальність та Спільнота

Середа, 29 жовтня 2008, 11:26
Тема соборності займає важливе місце в сучасному християнському богослов'ї. Нещодавно вона стала предметом обговорення Мішаної міжнародної комісії з діалогу між Католицькою й Православною Церквою.
Тема соборності займає важливе місце в сучасному християнському богослов'ї. Нещодавно вона стала предметом обговорення Мішаної міжнародної комісії з діалогу між Католицькою й Православною Церквою. З огляду на це, з 23 по 27 жовтня богослови Православної та Католицької Церков в одному з відомих у світовому християнстві центрі, монастирі братів з Бозе (Monastero dі Bose, Італія), зустрілись щоб обговорити та подискутувати щодо наступних питань:
  • Ідея екуменізму в документах ІІ Ватиканського Собору;
  • Місце соборності в східному богослов'ї;
  • Соборність і розвиток екуменічного діалогу;
  • Соборність і синодальність у контексті різних культур.
"Можна вважати, що мета конференції, обговорити розуміння соборності й синодальності в різних християнських традиціях, виявити спільні точки дотику, а також можливості діалогу між різними традиціями, була досягнута", - розповів д-р Ігор Шабан, голова Комісії УГКЦ для сприяння єдності між християнами, який брав участь у цій зустрічі. Крім наукових засідань, у ці дні богослови з Греції, Росії, Італії, Сполучених Штатів, Франції, України та Лівану брали активну участь у молитовному житті спільноти. До того ж важливою, надзвичайно цікавою та змістовною була зустріч з Архиєпископом Клаудіо Ґуджеротті, Апостольським Нунцієм у Грузії, Вірменії та Азердбайжані, який власне у ці дні перебував у цьому ж монастирі (http://www.monasterodibose.it/index.php/). Під час зустрічі з учасниками конференції Архієпископ розповів про ситуацію у Грузії та закликав до молитви за цю країну.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next