АКТУАЛЬНО

Міжконфесійний діалог: 50 років після Декрету про екуменізм

П'ятниця, 05 грудня 2014, 12:58
17 грудня 2014 року Комісія УГКЦ сприяння єдності християн спільно з Українською асоціацією релігієзнавців організовують круглий стіл «Міжконфесійний діалог: 50 років після Декрету про екуменізм».

Цього року виповнюється рівно 50 років з часу виходу у світ документа Католицької Церкви «Unitatis redintegratio», який стосується міжконфесійних відносин. Без сумніву, реалізація Декрету про екуменізм є спільним завданням кожного християнина. При цьому дорога екуменізму особливо важлива сьогодні — перед обличчям світу, який прагне до об'єднання.

За останні 50 років сталися істотні зрушення в напрямку поглиблення діалогу між Церквами, досягнуто часткового порозуміння між розділеними братами та сестрами в їхніх спільнотах.

Водночас кінцевої мети – єдності усіх християн – ще не здобуто. Складність виникає також тоді, коли переконання, що нас вже об’єднує щось, значно більше за те, що нас досі роз’єднує, поступається місцем процесу, який натомість акцентує відмінності.

Та все ж існує сильне й щире бажання бути разом, разом молитися, любити Господа, солідарно служити слабким і потребуючим. Цей дух міжконфесійного спілкування і відкритості особливо був і залишається властивим для українського християнства.

Диспут відбудеться у приміщенні Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ», за адресою: вул. Б. Хмельницького, 8/16, Київ, 01001. Початок о 13.30.

Вхід вільний. Акредитація журналістів відбуватиметься перед початком зустрічі.

Комісія УГКЦ сприяння єдності християн

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next