АКТУАЛЬНО

Митрополит Ігор Возьняк нагородив фіналістів Міжнародного Форуму дитячої творчості «Золотий мольберт»

Четвер, 03 червня 2021, 11:28
1 червня 2021 року архиєпископ і митрополит Львівський Ігор Возьняк нагородив фіналістів Міжнародного Форуму дитячої творчості «Золотий мольберт».

Конкурс присвячений пам’яті праведного митрополита Андрея Шептицького, як покровителя і мецената української культури і організовується, з метою вшанування його пам’яті. Захід відбувся в приміщенні Національного музею імені митрополита Андрея Шептицького.

У зв’язку з карантинними обмеженнями нагородження фіналістів конкурсу 2020 року відбулося в певними обмеженнями. Організаторкою є пані Ольга Михайлюк, засновниця конкурсу.

«Мить дитячої творчості зафіксована у графічних та живописних художніх образах – неповторна і, взагалі, безцінна! Василь Кандінський, Франц Марк, Габріель Мюнтер, Анрі Матісс, Анатолій Бакушинський, Пабло Пікассо – колекціонували дитячі малюнки, захоплюючись їхні «внутрішнім звучанням», «неусвідомленою величезною силою» та символічністю кольорових сполучень. Дитячий малюнок повинен бути у центрі більш пильнішої уваги освіти, культури та родини. Створений дитиною художній образ – це науковий матеріал для досліджень, особливо цінний у пізнанні етапів розвитку дитини. Саме тому я десятки років збираю шедеври дитячої творчості та з цією метою заснувала першу у Львові дитячу галерею, Форум дитячої творчості «Золотий мольберт», в рамках якого щорічно проходять дитячі фестивалі, конкурси, пленери, пересувні виставки», – ділиться своїми думками на сайті «Золотого мольберту» пані Оля Михайлюк.

У конкурсі відзначили тридцять вісім переможців. Основну нагороду – «Золотий мольберт» здобула Дарина Мельник зі Львова. Усіх фіналістів нагородили золотими медалями, дипломами та цінними подарунками. А також переможці отримали путівки на навчання в Арт-резиденцію «Роза вітрів».

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://ugcc.lviv.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next