АКТУАЛЬНО

«Мистецтво жити разом»: навчальний модуль для молодих сімей провели в Бучацькій єпархії

Вівторок, 02 квітня 2019, 13:15
З 29 по 31 березня 2019 року в єпархіальному управлінні Бучацької єпархії пройшов інформаційно-навчальний модуль «Мистецтво жити разом» в рамках проекту «Щасливі разом». Організації проекту сприяли Чортківська міська рада і Тернопільський обласний благодійний фонд «Карітас Бучацької єпархії УГКЦ».

У навчанні взяли участь вісімнадцять сімейних пар, дві з яких стали священичі родини. Усі присутні мали можливість поспілкуватись, поділитися досвідом сімейного життя, послухати цікаві науки християнського практичного психолога Миколи Шкробута та його дружини Оксани. Пан Микола – член правління і секретар Української асоціації християнської психології; автор курсу для подружжя та молодят «Рецепти щасливого подружжя».

«Тут сім’ї мають чудову нагоду провести час у спокійній і затишній атмосфері. Цей спосіб є чудовою можливістю віднайдення душевної рівноваги, якої потребує кожне подружжя, а особливо молоді сім’ї, оскільки ми завжди в русі, клопотах, постійних справах», - відзначив о. Володимир Гриців.

Основні теми, над якими працювали учасники курсу – «Божий задум для подружжя», «Мета, цілі та перешкоди», «Спілкування у подружжі», «Подружній діалог», «Сексуальне життя в подружжі». Програма навчання включала також спільну молитву, Божественну Літургію, сповідь, духовні розмови з отцем під час перерви на каву.

«Духовні науки є дуже приємним проведенням часу, цікавим і особливим, оскільки дізнаємося про те, як відновити, зміцнити стосунки у своїй сім’ї, вчимося правильно розцінювати складні ситуації, приймати правильні і свідомі рішення в житті, які завжди будуть пов’язані з присутністю Бога в серці», - поділився о. Віктор Пастернак.

«Ми повинні усвідомити, що сім’я – це величезна цінність і її потрібно захищати. Організовуючи цей захід, ми ставили за мету зробити все можливе, щоб ці зустрічі послужили зміцненню стосунків у наших сім’ях, послужили нашому взаємозбагаченню», – зазначила провідний фахівець Центру соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді Чортківської міської ради Тетяна Коберніцька.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.buchacheparchy.org.ua

 

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next