АКТУАЛЬНО

“Ми приїхали до Вільнюса, щоб торкнутися нашого спільного коріння: українського і литовського”, - Блаженніший Святослав

Понеділок, 20 листопада 2017, 16:38
Нещодавно Блаженніший Святослав здійснив візит до Литви, зокрема до Вільнюса, у древній храм Пресвятої Трійці на урочисті святкування.

Про подробиці свого візиту та його основну мету Блаженніший Святослав розповів в інтерв’ю кореспонденту «Укрінформу».

За його словами, Церква – це є Божий народ, а не тільки видимий храм, оскільки храми виникають там, де є український народ. “Ми намагаємося надати належну пастирську опіку нашим людям всюди, де вони знаходяться. Мій візит до Литви мав потрійне значення. Ми цього року святкуємо історичні дати і події, які пов’язані з Вільнюсом. Це 400 років Василіанського чину, тобто реорганізації київського монашества. Ми поминаємо 380-ті роковини блаженної кончини мого великого попередника - митрополита Київського Йосифа Велямина Рутського, який довгі роки проживав тут у Вільнюсі і навіть похований був у крипті Свято-Троїцького собору. Ще ми згадуємо 150-ті роковини канонізації на престолі Вселенської Церкви Йосафата Кунцевича, єпископа і мученика за єдність Церкви, який в тому ж храмі вступив до монастиря і навіть келії його збереглися”, - зазначив Предстоятель УГКЦ.

На думку Глави Церкви, ця поїздка допомогла торкнути нашого спільного коріння: між литовським та українським народами. “Ми знаємо, що сьогодні дуже багато нових емігрантів, заробітчан з України приїжджають до Литви, аби шукати кращої долі, можливості заробити кошти для утримання своєї сім’ї в Україні. Опіка над нашими заробітчанами є сьогодні нашим важливим пастирським обов’язком”, - наголосив очільник УГКЦ.

Загалом Предстоятель зазначив, що таким способом  ми не тільки дивимось в історію, але ми  дивимось у наше майбутнє.

Варто зазначити, що в рамках візиту Блаженніший Святослав мав цілу низку різних зустрічей, а саме: з владою міста, Литви, литовського Сейму та литовського уряду. Крім того, відбулися зустрічі з місцевим римо-католицьким духовенством та з місцевим архиєпископом.

Департамент інформації УГКЦ

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next