АКТУАЛЬНО

Мальтійська служба допомоги Івано-Франківська готує «валізи у майбутнє» для сорока випускників спеціальних шкіл

Вівторок, 25 травня 2021, 17:36
Мальтійська служба допомоги у рамках акції «Святий Миколай іде до сиріт» організовує благодійний проєкт «Валіза у майбутнє» для сорока випускників з Івано-Франківських обласних центрів соціальної підтримки дітей та сімей (Долина, Тлумач), спеціальних шкіл (Печеніжин, Калуш, Черче), міжрегіонального центру соціально психологічної реабілітації дітей, що в Медині та з містечка Милосердя Святого Миколая, що в Крихівцях.

Мета акції – забезпечити випускників речами першої необхідності у самостійному дорослому житті за межами інтернату.

Такий проєкт організований у 2018 році. Першими його учасниками були вісімнадцятеро випускників Печеніжинської школи-інтернат. Сьогодні мальтійці планують уже четверту акцію. За попередні три роки були спаковані дев’яносто три валізи на загальну суму понад пів мільйона гривень. «Нас підтримали тисячі жертводавців і цього року нам недостатньо просто скласти сорок валіз, тому ми вирішили розширювати горизонти проєкту. Тож започатковуємо стипендії святого Миколая для восьми кращих випускників за успіхи у навчанні, спортивні чи мистецькі досягнення», – кажуть організатори акції та заохочують доброчинців долучитися до цієї благодійної ініціативи.

За зібрані кошти Мальтійська служба допомоги підготує для випускників «валізи в майбутнє». Така валіза міститиме: постільну білизну, ковдру, подушку, плед, рушники, набір посуду, сковорідку, праску, чайник, термос, фен, флешку, набір інструментів, набір для шиття, настільну лампу та предмети особистої гігієни – ті речі, якими користуються щодня.  Ці подарунки волонтери вручать випускникам безпосередньо на свято останнього дзвоника, щоб вже від наступного дня випускники хоч трохи, але були спокійніші за своє «завтра».

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами http://www.malteser.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next