АКТУАЛЬНО

Лицарі Колумба молилися в Центрі паломника «Симеон Лукач»

П'ятниця, 23 квітня 2021, 17:25
16 квітня члени католицького ордену «Лицарі Колумба» з Івано-Франківська, Калуша і Коломиї здійснили спільне паломництво до Центру паломника «Симеон Лукач», що в селі Старуня Богородчанського району.

На святому місці паломників привітав о. Володимир Лукашевський та подякував лицарям, що їхня спільнота вперше прибула до паломницького центру і зацікавилася особою блаженного Симеона.

Відтак розпочалася молитва на старунській Хресній дорозі. Вірні разом зі священниками пройшли шляхом на гору, зупиняючись на стаціях, щоби роздумувати над страстями нашого Господа. У Хресній дорозі взяли участь лицарі західного обряду на чолі з отцем Владиславом Іващаком. Тематика розважань була досить простою для розуміння, а водночас дуже глибокою, адже стосувалася нашого повсякденного життя, відносин з Богом та одне з одним.

Після Хресної дороги прочани мали нагоду приступити до Таїнства Покаяння, відтак взяли участь у Божественній Літургії, яку очолив синкел у справах мирян і водночас лицар прот. Андрій Чорненко у співслужінні з капеланами «Лицарів Колумба» прот. Віталієм Федуном, о. Андрієм Регнером та о. Володимиром Лукашевським у храмі Святих апостолів Петра і Павла, де зберігаються мощі блаженного священномученика Симеона Лукача. А також молилися за посередництвом блаженного отця Майкла Макґівні, який є засновником організації «Лицарі Колумба». Прикрасили Літургію своїм співом лицарі-семінаристи.

Після Літургії прот. Віталій Федун, капелан «Лицарів Колумба», подякував всім присутнім, а особливо братам-лицарям за паломництво.

Наприкінці священники-капелани помолилися молитви на оздоровлення та поблагословили присутніх мощами блаженного Симеона Лукача.

Департамент інформації УГКЦ за матеріалами https://lytsarikolumba.com


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next