АКТУАЛЬНО

Київські студенти провели онлайн Хресну дорогу із вихованцями Кременчуцької колонії

Субота, 24 квітня 2021, 22:02
22 квітня 2021 року київські студенти разом з о. Ярославом Павлюком, головою Центру академічного душпастирства, та о. Костянтином Пантелеєм, керівником Відділу Патріаршої курії УГКЦ, провели онлайн Хресну дорогу для вихованців Кременчуцької виховної колонії.

Розпочав Хресну дорогу отець Костянтин, який розповів історію створення Хресної дороги та її значення.  «Господь Ісус Христос стає учасником страждань, які призначені для нас внаслідок наших злочинів. Тому роздуми над страстями Христовими є таким глибоким початком внутрішньої переміни людської душі», - зазначив душпастир.

Опісля студенти та вихованці колонії почергово зачитували розважання на кожну із стацій Хресної дороги. Особливістю молитви було те, що перед кожною стацією учасники переглядали уривок із фільму «Страсті Христові» режисера Мела Гібсона, це давало можливість учасникам  заглибитися у споглядання страждань та хресної смерті Господнього Сина, щоб переосмислити своє життя та роздумати над власними вчинками.

Підсумовуючи проведений захід, отець Ярослав зазначив:«Ми хотіли, щоб хлопці, роздумуючи над стражданнями та хресною смертю Ісуса Христа, пізнали милосердне та всепрощаюче обличчя всемогутнього Бога Творця».

Самі студенти так розповідають про зустріч: «Завжди, коли маю можливість бути на такій зустрічі і спілкуватися з хлопцями, набираюся дуже позитивними емоціями. Ніколи і не думав, що така зустріч про Хресну дорогу так зачепить моє серце і призупинить швидкий темп студентського життя для милосердного Бога», - Михайло.

Пресслужба Київської архиєпархії


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next