АКТУАЛЬНО

Католиків візантійського обряду Сургута, Лангепаса, Мегіона, Радужного та Ніжнєвартовска (Росії) відвідав Владика Йосиф (Верт)

Вівторок, 15 травня 2012, 15:52
14 травня 2012 року завершився пастирський візит Ординарія для католиків візантійського обряду в Росії Владики Йосифа (Верта) на північ Тюменської області. Владика Йосиф відвідав греко-католицькі парафії міст Сургута, Лангепаса, Мегіона, Радужного та Ніжнєвартовска для молитви та спілкування з вірними Східних Католицьких Церков, а також нагадати всім про значення Другого Ватиканського Собору для Церкви. Про це повідомив о. Петро Павлишин, настоятель парафії Святого Миколая м. Радужного Тюменської області.
14 травня 2012 року завершився пастирський візит Ординарія для католиків візантійського обряду в Росії Владики Йосифа (Верта) на північ Тюменської області. Владика Йосиф відвідав греко-католицькі парафії міст Сургута, Лангепаса, Мегіона, Радужного та Ніжнєвартовска для молитви та спілкування з вірними Східних Католицьких Церков, а також нагадати всім про значення Другого Ватиканського Собору для Церкви. Про це повідомив о. Петро Павлишин, настоятель парафії Святого Миколая м. Радужного Тюменської області. 12 травня разом із настоятелем ієреєм Петром Павлишиним і протоієреєм Іваном Легою архиєрей відвідав місто Радужний, де мав зустріч з головою міста Григорієм Борщовим. Зокрема, було розглянуто питання побудови невеличкого храму в місті, адже сьогодні парафіяни збираються для проведення Богослужінь у приміщенні кафетерію. Ввечері, незважаючи на робочий день, парафіяни зібралися на молитву разом зі своїм Владикою. На Богослужінні був також замісник міського голови Віктор Гребінчак. Після цього настоятель представив вірним новий Катехизм Української Греко-Католицької Церкви „Христос - наша Пасха”, який, власне, спирається на рішеннях Другого Ватиканського Собору та інші документи Церкви. У розмові з парафіянами Владика був здивований тим, що люди, які народилися і виросли в час атеїстичного режиму зберегли і передають молодшому поколінню свою християнську ідентичність. Наступного дня, в неділю самарянки, Владика Йосиф очолив Божественну Літургію в місті Ніжнєвартовську. У проповіді він заохотив парафіян «триматися Церкви і бути апостолами серед своїх друзів, знайомих та рідних, особливо там, куди не може прийти священик». На сучасному етапі в місті Ніжнєвартовську вирішується питання зведення храму. Того ж дня архиєрей разом із настоятелем парафії Трьох Святителів ієреєм Василем Мельниковичем та іншими священиками звершив Святу Літургію в Мегіоні. Після Богослужіння діти з парафії привітали всіх жінок з Днем матері і показали виставу, яка була присвячення цій події. В останні роки Владика Йосиф щороку проводить візитацію католицьких парафій латинського і візантійського обрядів цього регіону. Під час цього візиту він був приємно вражений тим, що до греко-католицьких громад чисельно приходять нові люди та українці, які десятки років живуть у Сибіру.  

Департамент інформації УГКЦ

 
ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next