АКТУАЛЬНО

Карітас Івано-Франківська підбив підсумки проекту «Підвищення соціальної відповідальності та залучення громад на місцевих рівнях»

Середа, 28 березня 2018, 12:50
27 березня, в приміщенні БФ «Карітас-Івано-Франківськ» відбулось підсумкове засідання щодо проекту «Підвищення соціальної відповідальності та залучення громад на місцевих рівнях».

На заключній зустрічі, яка відбулася зі священиками та вірним, що відповідальні в парафіях Лисецького протопресвітеріату Івано-Франківської архиєпархії за соціальне служіння, директор благодійного фонду митр. прот. Володимир Чорній представив останню презентацію: соціальне служіння для потребуючих, малозабезпечених, хворих, престарілих та інших людей, які потребують опіки і допомоги.

«Господь не зарахує нашого служіння, якщо ми, як Церква і духовенство, не послужимо потребуючим», - наголосив о. Володимир у вступному слові. Священнослужитель розповів, у чому полягають перші кроки в реалізації соціального служіння в місцевих громадах.

«Нашим завданням є сформувати в кожній парафіяльній громаді відповідальних і активних парафіян, які б провадили соціальне служіння для потребуючих на місцях, а це хворі, сироти, воїни АТО, престарілі, інваліди, безхатченки та інші, які простягають руку і просять допомоги. Ми повинні у цьому побачити руку Божу, яка подається для нашого спасіння і тим самим надаючи допомогу потребуючим ми спасаємось самі», - зазначив директор Карітасу.

Зараз в Івано-Франківській архиєпархії вже діють парафіяльні Карітаси, у парафіях є куточки «Милосердного самарянина», є парафії, які здійснюють опіку над неповносправними дітьми, годують голодних, відвідують престарілих, проводять збірки для потребуючих. Метою таких презентацій є започаткування соціального служіння в тих парафіях, де  його ще не звершують систематизовано, а також на практиці показати духовенству і вірним, як можна започаткувати, звершувати і розвивати соціальне служіння.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.ua


ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next