АКТУАЛЬНО

Карітас Івано-Франківська допомагає молоді обрати майбутню професію

П'ятниця, 15 вересня 2017, 12:33
У готелі «Станіславів» «Карітас-Івано-Франківськ» організував прес-конференцію за підсумками вступної кампанії дітей з проекту «Шанси для освіти та працевлаштування для дітей і молоді».

Протягом шести місяців Карітас готував випускників 9 та 11 класів Івано-Франківська та Богородчанського району Івано-Франківської області до вступу у вищі та професійно-технічні навчальні заклади. Соціальний супровід отримали діти із сімей, що опинилися у складних життєвих обставинах – діти, позбавлені батьківського піклування, з багатодітних та малозабезпечених сімей, діти з інвалідністю, діти ВПО та учасників АТО.

Для випускників організували додаткові репетиторські заняття для здачі ДПА та ЗНО. Працівники Карітасу разом із молоддю відвідували дні відкритих дверей у навчальних закладах, допомагали їм визначитися у виборі професії та надавали психологічну підтримку.

Лідія та Віктор Костишини – з багатодітної родини, якою опікується лише батько. Після підготовки у Карітасі діти успішно вступили в Івано-Франківський коледж ресторанного сервісу і туризму НУХТ.

«Мені дуже допомогли заняття з репетитором, а саме з математики, – каже дівчина, – бо це той предмет, який не легко мені давався у школі, однак для вступу у коледж був обов’язковим». Зараз Лідія вчиться на продавця, а її брат – майбутній кухар.

У подальшому франківський Карітас допомагатиме учасникам проекту з працевлаштуванням. 

«Наше основне завдання – допомогти дітям із родин, що опинилися у складних життєвих обставинах, знайти себе і інтегруватися у суспільство, – каже директор Карітасу отець Володимир Чорній, – адже свідомий вибір професії – це майбутнє молодої людини. Дуже важливо, аби діти відчували турботу та підтримку, а ми покликані Богом, щоб дати їм це».

Соціальний супровід випускників Карітас здійснював у співпраці з Департаментом освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА та Управлінням освіти, молоді та спорту Богородчанської РДА. Надалі благодійний фонд планує залучати до співпраці й інші райони.

Захід відбувся в рамках проекту «Шанси для освіти та праці для молоді» за фінансової підтримки департаменту соціального захисту мерії міста Відень (Австрія).

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами www.ugcc.if.uа

ОСТАННІ НОВИНИ
ПУБЛІКАЦІЇ

«В Україні відбувається злочин проти людства», – Глава УГКЦ в ексклюзивному інтерв’ю для італійського видання «Il Foglio»27 липня

«Хтось каже, що в Україні має місце конфлікт, західні ЗМІ говорять про російсько-український конфлікт. Ні, в Україні немає жодного...

МЕДІА
Prev Next